Varkenshouderij

Achtergrond 226 x bekeken

Varkensmarkt hervindt zich

In de varkensmarkt wordt voorzichtig omhoog gekeken. Volgens een voorlopig PVE cijfer zijn in Nederland deze week 294.000 varkens geslacht. Dit grote aantal is mede het gevolg van het uitvallen van 2 slachtdagen in Duitsland in week 44. Komende week lijkt het aanbod in zowel Nederland als Duitland iets kleiner uit te pakken. Voor het eerst sinds weken bellen Duitse slachterijen om varkens, zonder dat ze overigens meer willen betalen. Op de overige exportmarkten vormt Italië de enige positieve uitzondering. Traditioneel vragen de Italianen de laatste maanden van het jaar zware varkens van 150 kg levend-gewicht of meer. De kiloprijs voor deze dieren ligt gemiddeld op €1,05.
Onder invloed van de PO-regeling stijgt de prijs van nekken, schouders en in mindere mate van hammen. Het varkenskarkas wordt daarom volgende week iets duurder verkocht zodat de prijs een centje omhoog kan.

prognose

gelijk tot 1 cent hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.