Varkenshouderij

Achtergrond

Varkens goed gevraagd

In de handel leeft het gevoel dat het aanbod langzaam iets terug loopt. Dat uit zich nog allerminst in slachtaantallen, die lagen in week 47 op bijna 300.000 in Nederland. Dat is bovengemiddeld. De markt profiteert veel meer van het feit dat het vlees vlot van de hand gaat en sommige slachterijen vragen naar varkens om hun klanten van vlees te kunnen voorzien. Vooral vanuit Duitsland is de vraag van slachterijen goed.
Europawijd trekt de prijs iets aan. In Spanje, Italië en België pluste de prijs een paar cent deze week. De Deense en Franse prijs bleven onveranderd. Ondanks de vlotte vleesverkoop zijn slachterijen terughoudend om meer voor de varkens te betalen. Zij gaan voor continuïteit. Uitgangspunt is dat begin januari varkenshouders geen scherpe prijsdaling voor de kiezen krijgen.
Het vlees voor begin komende week wordt voor onveranderde prijs verkocht. Omdat in Duitsland de noteringen gelijk blijven en de vleesprijzen zich stabiliseren, ligt het erg voor de hand dat de Nederlandse varkensprijs volgende week ook niet van zijn plek komt.

prognose

prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.