Varkenshouderij

Achtergrond 324 x bekeken

Vaklieden gevraagd

Het vinden van goed personeel is moeilijk. Door zijn bedrijf open te zetten voor stagiaires probeert Hogenkamp vaklieden eraan over te houden.

Ondanks dat het aantal varkenshouders in razend tempo daalt, is er een tekort aan goede bedrijfsadviseurs. In mijn relatief korte loopbaan als varkenshouder is 70 procent gestopt met het houden van varkens. Er zijn daardoor ook minder adviseurs nodig. De kwaliteit die gevraagd wordt, ligt beduidend hoger dan voorheen. Van varkensverzorgers in loondienst zijn er steeds meer nodig. Het aantal varkens blijft immers stabiel en het aantal zelfstandige ondernemers daalt. Naar beide soorten vaklieden is ook ons bedrijf op zoek.

Met onze verkoop van fokgelten zijn we van een aanbodgestuurde in een vraaggestuurde markt terechtgekomen. Op zich heel mooi natuurlijk, maar het is wel een kunst om dit vast te houden. De professionele vermeerderaars, waar wij ons hoofdzakelijk bewegen, vragen ook een specifieke advisering. Wij zoeken op dit vlak dus versterking. Naast advertenties op de geijkte plaatsen gaan we ook de komende beurs in Hardenberg aangrijpen om te netwerken. Het kan zelfs goed zijn om actief mensen te benaderen.

Vanwege bedrijfsuitbreiding kunnen we in de stallen extra medewerkers gebruiken. We hebben een goed team vakmensen, dat we graag aanvullen met gelijkwaardige collega’s. Werken met levende wezens geeft veel uitdaging en werkplezier. We merken dat ook aan hen die op ons bedrijf stage lopen. Zij vormen vaak de kweekvijver voor nieuwe personeelsleden. Varkenshouders die niet open staan voor scholieren, hebben vaak ook de meeste moeite om mensen te vinden. Het kan immers niet van één kant komen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.