Varkenshouderij

Achtergrond

Plus voor varkensprijs

De markt neigt voor de tweede achtereenvolgende week iets naar boven. Voor slachterijen is dat ditmaal wel reden de roepprijzen iets te verhogen. Van de aanbodzijde moeten varkenshouders het niet hebben. Ondanks dat het aanbod wat minder groot is dan in oktober komen er nog veel varkens op de markt.
Slachterijen nemen deze week de varkens vlot op. Geholpen door de Europese opslagregeling, vindt het vlees redelijk probleemloos zijn weg richting de afnemers. Afgelopen week werd het varkenskarkas gemiddeld voor ruim 1 cent per kilo meer verkocht. Van de grote slachterijen was dat alleen voor Van Rooi Meat aanleiding haar notering te verhogen. Deze week profiteert de varkenshouder wel van de aantrekkende markt. Het varkenskarkas wordt voor gemiddeld 0,80 cent per kilo meer verkocht. De roepprijzen van de slachterijen stijgen deze week een cent en gaan zich langzaam stabiliseren richting de decembermaand.

prognose

+ 1 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.