Varkenshouderij

Achtergrond 194 x bekeken 1 reactie

Geen kijkraam in stal

Het is een onzalig plan van minister verburg om de burger in de stal te halen.

Landbouwminister Gerda Verburg vindt dat de agrarische sector het verdient om weer midden in de samenleving te staan, ook qua aandacht en waardering. Daarvoor is het nodig dat de band tussen boer en burger wordt hersteld. De minister vindt het onverteerbaar dat, om maar eens wat te noemen, kinderen in het verstedelijkt gebied niet meer zouden weten dat melk van de koe komt.

Om dat kennisgat tussen boer en burger te dichten wil de minister boeren verplichten inkijk in hun bedrijven te geven. Ze wil openheid en denkt aan kijkvensters in stallen of als het niet anders kan: webcams in de stal. Tegen 2015 zou die transparantie zijn beslag moeten krijgen.

Deze obsessie van Verburg om bij de burger begrip te kweken voor de vaderlandse veehouderij is misplaatst.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vlimmen

    Over kennisgat gesproken, ik meende altijd dat het de taak van LNV was "om besmettelijke dierziekten te bestrijden" i.p.v. verspreiden, maar blijkbaar heb ik het mis. Verplicht vreemd volk op het erf is dan natuurlijk een uitstekend plan.
    Het is ook veel goedkoper dan Plasterk extra geld voor onderwijs uit laten trekken om iets aan de belabberde algemene ontwikkeling van kinderen in het verstedelijkt gebied te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.