Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Borstvergroting

Een treffend voorbeeld van de omschakeling van communisme naar kapitalisme is het uiterlijk vertoon van de mensen. Steeds meer mensen kiezen voor plastische chirurgie.

Deze week reed ik in de vroege ochtend naar een varkensbedrijf en luisterde de Hongaarse radio. Een 21 jarige vrouw vertelde vol trots en zonder enige terughoudendheid dat ze een borstvergrotende operatie cadeau had gekregen. Maatje B80 werd gelift naar C90.
Het lijkt er op dat de moderne jonge vrouw zich tegenwoordig maar erg moeilijk ’mooi en aantrekkelijk’ vindt. Eerlijk gezegd snap ik dat in sommige gevallen wel, maar in de meeste gevallen niet!

De hedendaagse trend schijnt te zijn dat meer en meer vrouwen zich een beetje laten bijspijkeren. Hier in Hongarije, met name in Budapest, lijkt het ook een rage om het ’uiervolume’ (we zijn en blijven agrariërs) één of meerdere maatjes te vergroten. Je kunt geen tijdschrift openslaan of er staat wel weer een beroemdheid afgebeeld die een dergelijke operatie met trots heeft ondergaan. Ik vraag me dikwijls af, bij het zien van een dergelijke schoonheid, waarom? Hoor je er niet bij als je zo’n ’upgrade’ niet hebt uitgevoerd? Of is het goedkoop om in Hongarije iets aan je lichaam te laten doen? Dat laatste zal in ieder geval wel kloppen, gezien de vele duizenden buitenlanders die naar hier komen voor de tandarts of een borstenlift.

Een mooi voorbeeld is een beroemde Hongaarse die ooit de Hongaarse versie van ’Big Brother’ (een door John de Mol bedacht spelletje voor lichtgestoorde mensen) heeft gewonnen. Ze kreeg een paar jaar geleden haar eerste borstimplantaten. Zij verschijnt wekelijks in de Hongaarse Privé of Story. Waarschijnlijk raakte ze wat ’uit beeld’ en heeft ze daarop besloten om een media-offensief te starten. De pers mag haar volgen bij het plaatsen van nog grotere implantaten...

Ik moet er wel om lachen, maar eigenlijk is het treurig. Ook Hongarije transformeert zich razendsnel van een communistisch naar een kapitalistisch land. En zie daar het bekende fenomeen: uiterlijk vertoon maakt de man/vrouw. Droevig.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert

    Waarom is dit in nederland niet hip?
    De mooiste boerinnen hebben de grootste
    .............

Of registreer je om te kunnen reageren.