Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenmarkt tikje vriendelijker

De biggenmarkt komt langzaam iets in beweging en de stemming wordt iets positiever. Voor de DPP commissie was dat reden om deze week de notering een Euro te verhogen. In tegenstelling tot de 50 cent verhoging in week 44 komt de Euro nu wel uit de markt en is meer dan het afgeven van een positief signaal. DPP wil koste wat het kost een prijsverhoging tot uiting brengen in de notering en niet in de toeslag.
In Spanje en Oost-Europese trekt de markt iets aan. Verzamelbiggen voor de Spaanse markt brengen geleverd exportplaats ongeveer €20 op. Op de belangrijkste exportmarkt voor Nederlandse biggen, Duitsland is nog niets te merken van een omslag. De Nedersaksen notering lijkt voor week 45 onveranderd op €25 uit te komen. Veel grote Nederlandse koppels biggen die normaliter op de Duitse markt terecht komen worden noodgedwongen in het binnenland afgezet. Dat komt de prijs niet ten goede. Deze biggen worden voor zo’n €23 aangeboden.
Biggenslacht ontlast de markt iets. Naar voorzichtige schatting gaat het om wekelijks ongeveer 5.000 stuks. Er zit nog een grote prop biggen en de stallen liggen vol. De Duitse markt overtuigt nog allerminst. Het gevolg is dat de noteringen komende week onveranderd tot maximaal iets hoger uitkomen.

prognose

gelijk tot Euro hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.