Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken

Biggen goed gevraagd

De stemming op de biggenmarkt is goed te noemen. Na een tweetal weken met oplopende noteringen zit de prijs komende week opnieuw in de lift. Van een duwmarkt is geen sprake meer en de aflevergewichten zitten weer op normaal niveau, rond de 25 kg. De oplegbereidheid in binnen- en buitenland is gewoon goed en het aanbod loopt iets terug. Stallen die nog leegstaan worden snel vol gelegd in deze oplopende markt.
Ook in Duitsland trekt de markt aan. De Niedersachsen-notering is uit het dieptepunt van €25 en de verwachting is dat die verder aantrekt tot €27 deze week. Op de Poolse en Spaanse markt trekt de prijs ook verder aan.
Het prijsverschil tussen biggen van dezelfde koppelgrootte op de vrije markt bedraagt €6. Dat is puur een kwestie van kwaliteitsverschil in de vorm van gezondheidsstatus, entingen en in mindere mate genetica. Dat toont dat er voor sommige zeugenhouders nog veel werk te doen is. Voor grote koppels loopt het prijsverschil nog een paar euro’s verder op. Alles wijst er op dat de biggenprijs nog even doorstijgt. Mogelijk dat rond het eind van het jaar de oplopende voerprijs en de achterblijvende varkensprijs de prijsstijging van de biggen smoren.

prognose

€1,50 hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.