Varkenshouderij

Achtergrond 703 x bekeken

Alles loopt gesmeerd

Het dak en de wanden heb ik, omdat het al november is, maar laten plaatsen door Hardeman. Binnen drie weken zijn we vanaf onder peil onder dak gekomen.

Veel zichtwerk op de bouw deze week. Het dak en de wanden zijn geplaatst door Hardeman uit Kootwijkerbroek. Voorheen deden we dit ook altijd zelf, maar doordat het inmiddels november is, heb ik het nu maar een keer uitbesteed. Vorige week vrijdag werden de laatste spanten geplaatst, exact één week later is het geheel van 120 meter lengte wand- en dakdicht. Nu kan de herfst weinig roet meer in het eten gooien.

Even resumé. Maandag netten ophangen voor de veiligheid. Zeven opleggers vol isolatiepanelen gelost met de shovel en het gehele bouwterrein daarmee tjokvol. Dinsdag, Hardeman heeft zelf een grote Spiering kraan met een bereik van 50 meter, deze plaatsen en gordingen draaien. Ik had niet de lichtste houten balken ingekocht, elk 7 meter lang en 7,5 x 27,5 cm. Met twee man amper te tillen. Doordat de vangnetten hangen, lopen de bouwvakkers gerust over de staalconstructie heen.

Woensdag en donderdagmorgen alle dakplaten gelegd. Geïsoleerde ecopanelen met lengtes van 11 meter. Tevens een gedeelte brandwerende beplating vanwege gemeentelijke eisen. Tussendoor is een ploegje bezig met de wandpanelen, eveneens 6 cm. geïsoleerd. Donderdagmiddag is de kraan alweer vertrokken en is de ploeg nokstukken aan het plaatsen. Vrijdag nog slechts twee mannen aanwezig om de laatste wandpanelen te plaatsen. Klaar.

We konden het zelf amper bijsloffen. Alle houten regelwerk plaatsten we zelf deze week. Tussendoor nog 185 kuub beton gestort voor de biggenstal. Inmiddels zijn de vangnetten weer verwijderd en wordt de balklaag voor de vlakke plafonds en het afzuigkanaal aangebracht. Volgende week worden deze geplaatst en kunnen we starten met de kunststof panelen. Binnen drie weken van onder peil tot aan het plaatsen van de stalinrichting. Het loopt gesmeerd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.