Varkenshouderij

Achtergrond 211 x bekeken

Varkensprijs blijft kunstmatig stabiel

Het afkondigen van de PO (Particuliere Opslag)-regeling lijkt nog weinig effect te hebben op de vleesmarkt. Bij andere openstellingen geeft de afkondiging van zo’n regeling al een positief effect; deze keer duurt het langer of is het effect minder groot. De markt voor varkensvlees is onveranderd moeilijk, terwijl het aanbod aan slachtvarkens onveranderd groot blijft. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

De prijsvorming van de onderdelen laat een stabilisatie van de prijs nauwelijks toe. Met name de prijs van de dure hammen staat onder druk doordat verwerkende bedrijven in Italië door Allerheiligen op 1 november een of twee dagen stil liggen. Ook de verwerkende industrie draait deze week in veel landen een tandje lager, waardoor ook de prijs van schouders en wangen onder druk staat. Alles bij elkaar zal het varken 1 tot 1,5 cent minder opbrengen. Het is de vraag of de slachterijen dit doorberekenen aan de leveranciers. Vion heeft al aangegeven de prijs 2 weken op het huidige niveau te laten staan. Dat doet Vion in Duitsland en in Nederland, mede door de instelling van de PO-regeling.

Prijs onveranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.