Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Tweedeling biggenmarkt

De binnenlandse biggenmarkt onderscheidt zich in positieve zin van de situatie in alle exportlanden. In Nederland is de oplegbereidheid goed te noemen. Doordat de laatste weken grote aantallen varkens worden geslacht, ontstaat er veel ruimte om biggen te plaatsen. Bij het huidige biggenprijsniveau, aarzelen mesters nauwelijks om de stal weer vol te rijden. Om de biggen kwijt te raken moeten fokkers geen eisen stellen aan de prijs, ook niet als de biggen een paar kilo zwaarder zijn. Er liggen heel veel biggen in de stallen zodat kopers royaal de keus hebben.
De biggenexport loopt onveranderd stroef en de prijs staat onder druk. In Duitsland en Oost-Europa ontbreekt het aan vertrouwen. Hier blijven veel stallen leegstaan en wordt het voer verkocht. De snel dalende varkensprijs doet in Oost-Europa zijn verwoestende werk. In week 41 zakte in Polen de prijs met 5 cent. Voor veel buitenlandse mesters is een rekensom overbodig om vast te stellen dat varkens mesten voorlopig niet loont.

prognose

prijs hooguit gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frans

  Proficiat(als dat woord dan moet gezegd zijn in deze barre varkenstijden)

  Eindelijk een Nederlander die de waarheid durft te zeggen over ,,Oost Europa"

 • no-profile-image

  roy

  het word eens tijd dat ze hier in nederland eens na gaan denken. het is toch niet meer normaal dat je als zeugen houder zo veel geld moet bij leggen....
  word steeds gekker hier.

Of registreer je om te kunnen reageren.