Varkenshouderij

Achtergrond 215 x bekeken 5 reacties

'Toch weer jacht bij paleis Het Loo'

Het kroondomein bij Paleis het Loo is vandaag het toneel geweest van een grote jachtpartij op wilde zwijnen.

Dat meldde de Faunabescherming. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde de jachtpartij ontkennen noch bevestigen. "Wij doen hierover geen mededelingen'', aldus een RVD-woordvoerster.

Volgens de Faunabescherming schermden medewerkers van het Koninklijk Jachtdepartement, van de politie en van de marechaussee het jachtgebied af voor het publiek. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of er inderdaad agenten zijn ingezet om het jachtgebied af te schermen.

De Faunabescherming wijst erop dat vragen vanuit de Tweede Kamer over de financiering van het Koninklijk Jachtdepartement al sinds mei onbeantwoord blijven. De Tweede Kamer besloot gisteren dat de drukjacht op wilde zwijnen verboden blijft. Tijdens de drukjacht drijft een helper zwijnen naar de jager.

De Faunabescherming stelt dat waarnemers vrijdag bij het publiek toegankelijke Kroondomein diverse terreinauto's met Duitse kentekens van Duitse gastjagers en bloedhondenbegeleiders hebben gezien. De waarnemers hoorden een groot aantal schoten. "Het waargenomen patroon past niet bij de toegestane bersjacht of aanzitjacht, maar wel bij druk- en drijfjacht'', aldus een woordvoerder van de Faunabescherming.

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren wil precies weten wat er vandaag gebeurd is bij Paleis het Loo. "Als het nodig is, ga ik hier Kamervragen over stellen'', aldus de politica.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendrikus

  ik hoop dat ze er veel geschoten hebben. WEIDMANSHEIL

 • no-profile-image

  Joop

  Kan die Thieme niets iets nuttigers gaan doen, bijvoorbeeld muggen en knutten in warme kassen stoppen, zodat die zielige beestjes de winter kunnen overleven.

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  We zijn weer bij af.
  Blijkbaar staat het huis van Oranje weer boven de wet.
  Kon ook niet langer duren zo, vooruitgang in beschaving en cultuur. We gaan weer een stapje terug. Kan ook zijn natuurlijk, dat dit nog een oprisping was van de oude feodale tijden. Ik gok op het laatste.

 • no-profile-image

  aidan

  Vergeet het maar,de koninklijke familie staat weer boven de wet.
  en dat allemaal van onze belastingcenten.
  Het wordt echt tijd dat we die lui ook eens alles zelf laten betalen,dat moet ik ook.
  en als dat teveel geld kost dan zoeken ze maar een baantje,ze hebben vriendjes genoeg.

 • no-profile-image

  naam vergeten

  Of we zijn terug in de middeleeuwen of het is inderdaad een laatste oprisping. Laten we hopen het laatste. Hoe is het mogelijk in onze "democratie".
  Zelfs de politie en marechausse wordt ingeschakeld om het volk weg te houden van hun walgelijke praktijken. Zoals Hijgend Hert steeds zegt:"we mogen het niet zien". Ze trekken zich nergens wat van aan, doen waar ze zin in hebben. En alles op kosten van de belastingbetaler. We mogen er toch van uit gaan dat er van uit kamer zal worden gereageerd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.