Varkenshouderij

Achtergrond 329 x bekeken 13 reacties

Russen bouwen stal voor 100.000 varkens

De Russische Meat Industry Company wil in de Oeral, nabij de stad Orenburg, een stal bouwen voor 100.000 varkens.

Met de bouw wordt in de lente van 2008 begonnen. Volgens directeur Andrei Yeriskin, tegenover persbureau Interfax, kost de stal 22,5 miljoen euro. De onderneming levert jaarlijks 11.000 ton vlees, voldoende voor de eigen slachterij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel

  Werk aan de winkel voor milieudefentie !

 • no-profile-image

  johan

  nou marjanne, probeer daar ook maar een pvdd van de grond te krijgen. Vrees voor de varkens dat ze daar onder iets andere omstandigheden worden gehoeden dan bij ons.

 • no-profile-image

  jules

  wanneer is die stal klaar ? wij brengen de biggen wel..

 • no-profile-image

  gli

  Megastallen: bah!
  Kunnen we ze keren? 25 jaar geleden zei een oudere agrarier mij: "Je kunt fel tegen iets zijn maar als er kapitaal mee gemoeid is:Hetkapitaal zich er altijd weer onder uitwurmen en altijd!!!! weer de overwinning behalen." Ik moet zeggen dat ik ondanks mijn aangeboren afkeer van die enorme schaalvergrotingen die er aan staan te komen en die het familiebedrijf de nekslag geven niet anders kan constateren dan dat het die richting altijd op gaat. O ja de eerste generatie zijn er misschien van die megabedrijven waar individuele agrariers nog een aandeel(tje) hebben maar daarna is het subiet afgelopen en speelt het grootkapitaal de overheersende rol. Ga er maar van uit dat het dezelfde kant op gaat als in de tijd met de industrialisatie. De dorpssmid die zich in een bepaalde richting specialiseerd heeft het misschien in zich om door te groeien tot een (inter)-nationale nderneming. Maar het gros zal definitief AFVALLEN !!!
  Jammer! Maar er is in mijn optiek niks aan te doen! Tenzij er een wonder gebeurt is het over 50 jaar fini en uit!
  Negatief? ja, maar wel realistisch!

 • no-profile-image

  r.v.

  laat thieme daar maar heengaan hebben wij er in nederland tenminste geen hinder meer van

 • no-profile-image

  jack

  En dan zegt Verburg straks dat het dus wel ok is met onze (mega)stallen... Nee dus, nog een reden temeer om te stoppen met die hele intensieve veehouderij. Varkens zijn geen tomaten!

 • no-profile-image

  Piet minima

  Eindelijk varkensvlees wordt weer goedkoper door dit soort projecten denk daar maar eens over na marjanne

 • no-profile-image

  Michel

  @jack, gaan we toch vleestomaten kweken? Of mag dat van thieme ook niet ?

 • no-profile-image

  ziekansen

  het betekent werk, eten, welvaart etc.
  of het nu 100 of 100.000 varkens zijn, als er op een verantwoorde manier wordt geboerd zegt een getal niks.

 • no-profile-image

  J.D

  In rusland heb je niet van dat sentimentele volk.

 • no-profile-image

  Joop

  Nou milieurakkers op naar rusland, er is werk aan de winkel. Dit lijkt wel op mega..

 • no-profile-image

  knorretje

  Ga daar maar naar toe mevrouw Thieme dan kunnen we er hier misschien iets meer houden en dan hebben ze het denk ik beter dan daar!

 • no-profile-image

  Jos

  Een dorpssmit die uitgroeide naar een internationale onderneming heeft personeel in dienst. (Waarvoor hij meer dan eens in aanmerking komt voor een business award!) Een vakenshouder die 20.000 varkens houd heeft ook een mannetje of 6 nodig. We kunnen ook zeggen dat deze 6 ieder voor zich een bedrijf moeten beginnen maar dan dragen ze ook het ondernemensrisico en kunnen niet op vankantie.
  p.s.
  Voor de varkens zie ik echter geen verschil. Ze liggen nu per afdeling lekker comfortabel in een warm en verlicht (verplicht) hok met 40% dichte vloer (verplicht), de hele dag beschikking hebbend over vers drinkwater (verplicht) in groepjes (verplicht) van 12, spelend met (verplicht) afleidingsmateriaal in een stal waar 2160 varkens kunnen leven.
  Hier heeft het beestje geen weet van en kunnen ze daarom net zo goed in een stal liggen waar 20.000 varkens leven.
  En wat betreft de PVDD die moeten zich maar eens druk gaan maken over de huisdieren die op 5 hoog achter leven. Vaak alleen en overdag verlaten, lijdend aan zwaar overgewicht door het te weinig uitlaten (althans de viervoeters).
  Om maar niet te zwijgen over de psychisch verwaarloosde parkietjes en papagaaien en de op de tocht staande cavia's, konijnen en marmotten (die tijdens hun winterslaaap nogal weleens levend worden begraven).
  Maarja daar hoor je ze niet over want de eigenaren van dit dierenleed zijn per slot van rekening hun electoraat.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.