Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Nieuw dieptepunt biggenprijs

De crisis op de biggenmarkt wordt alsmaar groter. Deze week zakte zowel de Vion als de DPP notering met €1. Daarmee is de bodem in de markt nog niet bereikt. Onder invloed van de kelderende varkensprijs zit de schrik er bij de mesters goed in. De oplegbereidheid in binnen- en buitenland is tot een minimum gezakt. De afzet wordt nu een enorm probleem. Het is zover dat er gewoon geen plek meer wordt gevonden voor de biggen. Doordat de meeste mesters technisch erg goed draaien is het aanbod ook nog eens erg groot. Voor komende week lijkt een verdere daling van de biggennoteringen onafwendbaar omdat de vraag simpelweg wegvalt.

prognose

prijs zakt verder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wilma Beuzel

  Iedere week denk ik weer, wat is het toch oneerlijk. Wij verkopen een goed product en de mensen na ons in de keten kunnen nog een beetje aan dat produkt verdienen. Bij ons moet er iedere week handenvol geld bij, omdat we de eerste of de laatste schakel zijn. Als de prijzen dan weer beter worden,moet eerst iedereen zijn eigen bankrekening gevuld hebben en dan zijn wij weer eens een keer aan de beurt. Je wordt hier niet vrolijk van.

 • no-profile-image

  Freddie

  En toch schieten er overal nieuwe varkensstallen als paddestoelen uit de grond. meestal om het bedrijf gesloten te maken.
  De huidige prijzen bieden in mijn ogen weinig soelaas om het rendabel te houden.
  Kan je nog altijd bij de gemeente aankloppen voor de Bbz (Bijstandsbesluit zelfstandigen)
  Maar dit lijkt me nou niet iets dat je voor ogen had toen je aan die investering begon.
  Maar omdat de varkenscyclus nog bestaat volgens de geleerden, kunnen we ook weer goede tijden tegemoet zien.
  De vraag is alleen wanneer?

Of registreer je om te kunnen reageren.