Varkenshouderij

Achtergrond 236 x bekeken 4 reacties

Limburg: geen onderzoek naar uitzetten zwijnen

De provincie Limburg gaat justitie niet vragen om een strafrechtelijk onderzoek naar het illegaal uitzetten van gefokte wilde zwijnen.

Dat antwoorden Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg op vragen van de Statenfractie van de Partij voor de Dieren.
Volgens die partij fokken jagers zelf wilde zwijnen en laten ze die vervolgens met opzet los om zo overlast te veroorzaken voor boeren en automobilisten. De boeren vragen dan om ingrijpen van de jagers en dat is volgens de Partij voor de Dieren ook precies waar de jagers op uit zijn. Maar volgens GS is daarvoor geen bewijs. GS zien daarom niets in een strafrechtelijk onderzoek.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  De wilde zwijnen zijn al jaren een probleem en niet alleen voor de landbouw.
  Maar ook deze keer leren we de PvdD weer kennen als echte kenners. Probeer de agrarische sector maar gewoon zwart te maken en gewoon hard schreeuwen, dan zijn er altijd wel een aantal volgelingen te vinden in deze tijden van economische welvaart. Profiteren van goedkoop afkoopgedrag en ook nog eens argumenten uit de duim zuigen.
  Jullie zijn zeer goed bezig PvdD!

 • no-profile-image

  een dierenvriend

  Grensboerke Limburg, volgens mij klets je uit je nek, eindelijk is er een partij die het voor de dieren opneemt, en wat doe jij dan, je maakt zo'n partij zwart, reken maar dat er zwijnen uitgezet worden, maar een gerechtelijk onderzoek, ho maar. Het is allemaal een centen kwestie, voor het jagen wordt dik betaald, denk alleen maar aan al die koninklijke centen. Gek zijn ze op de jacht, heerlijk om weerloze dieren te vermoorden, het is z.g.n. een sport, slaat nergens op, schande!

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Beste luukes,
  Ich haw van os Gedeputeerden neet anges verwach.
  Stel dich veur dat ze ontdekke dat hunne buurman womit ze zelf vaker goan sjeete degene is gewaes dae het gedoan heet.
  En vervolges hebbe ze misjien nog zelf gesjoate auch noch!!!

 • no-profile-image

  jan

  Breng ook een paar wagentjes naar het vondelpark aub, ruimte genoeg daar en niemand die er daar last van heeft , er wonen daar alleen maar mensen die ze heel leuk en lief vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.