Varkenshouderij

Achtergrond

Forse duikeling varkensprijs

Na een prijsdaling van gemiddeld 4 cent deze week maakt de varkensprijs komende week wederom een sterke val. De Duitse Vereinigungspreis voor volgende week zakt opnieuw met 4 cent per kg geslacht-gewicht. Van west naar oost en noord naar zuid staan de varkensprijzen in Europa onder druk. In België en Frankrijk betalen slachterijen deze week respectievelijk 5 en 6 cent minder.
Het aanbod slachtvarkens is enorm. Vooral in Duitsland krijgen de slachterijen rijkelijk varkens aangeboden, zodat zij een afwachtende houding aannemen. Nederlandse slachterijen hebben in week 41 met 289.000 slachtingen opnieuw een ‘topweek’ gedraaid.
Oktober is doorgaans geen slechte maand voor de vleeshandel. Ook dit jaar loopt het vlees redelijk weg. Maar in de huidige markt is het aanbod simpelweg te groot zodat een prijsverlaging het gevolg is.

prognose

prijs zakt 4 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.