Varkenshouderij

Achtergrond 229 x bekeken

Bloeden

Dumeco/HMG claimt marktconforme prijzen te betalen. De onderneming, deel van het grote Vion Food group, spiegelt zich niet zozeer aan de Duitse slachterijen, maar liever aan de Denen.

Dát zijn de concurrenten, vertelde ons maandag dr. Uwe Tillmann, bestuursvoorzitter van de Vion-club. Danish Crown met name vecht hard om door verwaarlozing verloren terrein terug te winnen in Italië, Engeland en ook Duitsland. Daarvoor moeten nu de Deense boeren bloeden, aldus Tillmann. Dankzij de inspanningen van het toen nog Best Meat geheten Vion is in 2004 de gemiddelde Nederlandse varkensprijs 4 cent geëindigd boven die van de Denen, zegt hij. Dat niveau bewijst inderdaad de doorlopende prijsvergelijking van de ISN. Nederland gelijkschakelen met Duitsland en de prijs nog eens 4 cent verhogen bederft dan je marktpositie. Toch zou iets meer voor de boer ophoesten nu best kunnen, want de Nederlandse en de Deense prijzen zijn nagenoeg gelijk. Alleen de Fransen en de Zweden krijgen nog minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.