Varkenshouderij

Achtergrond

Wintermanifestatie

Publiek duikt in uien op Ui & Peen Wintermanifestatie

Iets eerder dan normaal, om het evenement te kunnen koppelen aan het internationale uiensymposium. Door het droge weer kwamen wat minder telers langs dan gehoopt. Toch werd het evenement bezocht door een gemêleerd publiek, samengesteld uit alle schakels uit de uienketen. Zowel op de beurs als in de workshop kwamen actuele onderwerpen, met rendementsverbetering als doel, ruimschoots aan bod. Foto Foto Axipress

Vleesveehouder Tiemen Korvemaker in Stadskanaal scheert zijn Limousin-vleeskoeien voordat de dieren op stal gaan. "Door het scheren zweten zij minder op stal", vertelt hij. Korvemaker werkt bij CR Delta. "Als je overdag veel moet praten, moet je ’s avonds iets met je handen kunnen doen", vertelt de veehouder die de zeven limousins hobbymatig houdt. Korvemaker ziet het fokken van Limousin-vleeskoeien als een uit de hand gelopen hobby. Regelmatig exporteert hij stiertjes van dit ras naar Duitsland en Frankrijk. Foto Koos van der Spek

Erno van den Aker uit Oostwold (gemeente Scheemda) spuit de ploeg schoon. Het ploegen van ruim 80 hectare zit er op. "Het ging zwaar dit jaar. De grond is door gebrek aan vorst vorig jaar en door de natte zomer niet ideaal van structuur. Maar de tarwe is gezaaid, dus het is allemaal gelukt", aldus Van den Aker. De akkerbouwtak, met ruim 70 hectare graan en 10 hectare suikerbieten is eigenlijk de tweede tak voor het bedrijf. "We hebben 3.500 vleesvarkens. Dat is de hoofdtak. Het graan dat we verbouwen wordt allemaal gebruikt als varkensvoer." Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.