header

 

Ruwvoerronde Mais 2019

Vanaf 2019 is het verplicht om uiterlijk 30 september een vanggewas te hebben gezaaid na de mais. Er zijn verschillende opties om dit voor elkaar te krijgen: onderzaai door tegelijk met het mais in te zaaien, het inzaaien van onderzaai als de mais kniehoog staat of vroegrijpe mais zaaien en daarna de groenbemester op het land. In alle gevallen moet het vanggewas uiterlijk 1 oktober in de grond zitten. Alle melkveehouders op zand- en lössgronden waar mais geteeld wordt krijgen dit jaar met deze uitdaging te maken. 


Op twee locaties in Oost- en Zuid-Nederland doet u in een halve dag kennis op over de teelt, oogst en bewaring van mais. We gaan we dieper in op de uitdagingen die je tegenkomt rondom de nieuwe regelgeving. Welke maisrassen passen het beste bij jouw keuze? Wat is het beste zaaimoment van het vanggewas? En hoe ga je om met onkruid als het vanggewas er staat? 

 • Onderzaai; vroegrijp ras of tegelijk zaaien?
 • Sleufsilo's; de ins en outs
 • Beter bemesten van mais
 • Gras & mais; een goede combinatie?
 • Snelle Lente Rogge als vanggewas?

 

Locaties   

kaart
 • 29 augustus 2019
  Mts. Van Rooijen
  Ospel

 • 3 september 2019
  Proefboerderij De Marke
  Hengelo (Gld.)

 

Meld je hier direct aan voor het ochtend- óf het middagprogramma

 


quote wijnand


Partners:

bosch betonDLFecosylociwingsprayer

De kwaliteit van ruwvoer is bepalend voor het rendement. Goed ruwvoer verbetert de benutting van mineralen in de mest, zorgt voor een goede voerefficiëntie en draagt positief bij aan de gezondheid van koeien.
Dit jaar hebben we een zeer droge, warme zomer wat direct van invloed is op de groei en rijping van de mais. Meteorologen geven aan dat we steeds vaker met zeer droge of zeer natte perioden te maken krijgen. Maar hoe haalt u, ook onder extreme weersomstandigheden, de juiste kwaliteit ruwvoer? En welk effect heeft welke kwaliteit op de Kringloopwijzer? Om u op deze en andere vragen antwoord te geven organiseert Boerderij de RuwvoerRonde Mais

Op meerdere locaties in het land doet u in een halve dag kennis op over de teelt, oogst en bewaring van mais. U staat daadwerkelijk in de praktijk, op het erf, bij de kuil en in het veld. Hierdoor hoort, ziet en weet u direct welke tips en trucs u voordeel én ruwvoerrendement kunnen opleveren.