Rundveehouderij

Partner

Seed2Feed: beter voeren tegen lagere kosten

KWS optimaliseert plantenteelt én veevoeding op melkveebedrijven met nieuw concept: Seed2Feed.

KWS heeft als onafhankelijk familiebedrijf een belangrijke positie verworven in de veredeling en productie van zaden voor maïs, rogge en voederbieten op de Noord-Europese markten.

Juiste gewaskeuze

Om de waarde die al aan de veehouders geboden wordt verder te verhogen, is nu een strategie met de naam Seed2Feed gelanceerd die zowel de plantenteelt alsook de veevoeding optimaliseert. Met de juiste gewaskeuze op de akkers wordt de basis gelegd voor het voederrantsoen en omgekeerd.

Lees verder onder de illustratie

Met behulp van het Seed2Feed-concept kun je zelf en ondersteund door adviseurs, het voerrantsoen en de teelt van voedergewassen beheren en optimaliseren. - Illustratie: KWS
Met behulp van het Seed2Feed-concept kun je zelf en ondersteund door adviseurs, het voerrantsoen en de teelt van voedergewassen beheren en optimaliseren. - Illustratie: KWS

Het Seed2Feed-concept stelt je als veehouder in staat om de groei en productie van planten en dieren op een economische en duurzame manier te optimaliseren door het verstrekken van kennis, advies, online managementtools en zaden van de beste rassen.

Wat is voor jou de meerwaarde?

Het is meer dan bekend dat de voerkosten een aanzienlijk deel uitmaken van de totale kosten op een veehouderijbedrijf. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar mogelijkheden om deze te verlagen en met beide handen aan te grijpen.

Melkveebedrijven moeten streven naar voerkosten van 10 cent/liter melk in combinatie met een hoge melkproductie om een zo hoog mogelijk saldo uit melk te realiseren. Met de modernste digitale managementtools word je in staat gesteld om de teelt van de gewassen en rantsoenering nog beter te beheren en wordt er rekening gehouden met de eigen specifieke bedrijfssituatie.

Belangrijk is hierbij de ondersteuning van een team van KWS Seed2Feed-adviseurs die je indien nodig voorzien van advies en begeleiding voor het behalen van de best mogelijke resultaten.

Zelf voerrantsoen en teelt voedergewassen optimaliseren

Met behulp van het nieuwe en innovatieve Seed2Feed-concept kan zelf en ondersteund door de adviseurs, het voerrantsoen en de teelt van voedergewassen beheerd en geoptimaliseerd worden. Dit met uiteindelijk als doel om een zo hoog mogelijk arbeidsinkomen uit melk te behalen!

Interessant actie: Bestel je maiszaad in januari en maak kans op een zeer mooi Seed2Feed-pakket!

De introductie van Seed2Feed, voor optimalisatie van rantsoen en gewas, is zeer succesvol verlopen. Om dit te vieren kun je kans maken op een Seed2Feed-pakket. Bestel uiterlijk 31 januari 2021 via de webshop www.kwsmaiszaad.com maiszaad van de KWS-rassen Prixdor, Papageno, Megusto, Johaninio, Corazon of Figaro. We verloten onder de telers een Seed2Feed-pakket, wat bestaat uit KWS-maiszaad + Snelle Lente Rogge voor 5 hectare en 1 jaar Farmdesk-licentie met de bijbehorende begeleiding door een van onze Seed2Feed-adviseurs. De trekking van de winnaar vind plaats op 3 februari 2021. De winnaar krijgt vervolgens zo snel mogelijk bericht. Daarnaast is voor iedere bestelling in januari ook nog de vroegbestelkorting van 3 euro per eenheid van toepassing!

In de video hieronder worden de voordelen van Seed2Feed voor jouw bedrijf verder toegelicht.

Wil je meer informatie? Kijk dan op www.kws.com/nl/nl/seed2feed of bel je eigen regionale Seed2Feed-adviseur. Zijn contactgegevens zijn te vinden op www.kws.com/nl/nl/producten/mais/adviseurs-mais.

Met Seed2Feed produceer je als melkveehouder meer en beter eigen voer, tegen lagere kosten. - Foto: KWS
Met Seed2Feed produceer je als melkveehouder meer en beter eigen voer, tegen lagere kosten. - Foto: KWS