Rundveehouderij

Partner

Droog of nat? Altijd gras ondanks extreme omstandigheden!

Een droge zomer of een nat voorjaar hebben veel invloed op je ruwvoerwinning. Toch kun je de factor klimaat voor een groot deel uitschakelen met NutriFibre.

Had je NutriFibre in 2018, dan was je zeker enthousiast

Een uitgesproken voorbeeld van zo’n mengsel dat weerbaar is tegen extreme weersomstandigheden is GreenSpirit•Structuur met NutriFibre. Dit gewas wortelt tot meer dan 1 meter diep. Daarom blijft ook onder droge omstandigheden GreenSpirit•Structuur groen en groeien. Wanneer je in de zomer van 2018 dit mengsel op één van je percelen had staan, was je vast zeer enthousiast: want ondanks de droogte ging de ruwvoerwinning gewoon door.

‘Ik was erg onder de indruk van de opbrengst’

Jan Bernhard van Ittersum, melkveehouder uit Kampen zaaide in 2016 voor het eerst GreenSpirit•Structuur met NutriFibre. Hij is erg onder de indruk van de opbrengst van het gewas. ‘Bovendien heeft het gewas structuurrijk blad dat zorgt het voor structuur in het rantsoen’, aldus de tevreden melkveehouder.

Lees de hele reportage met Jan Bernhard op de website.

De melkveehouder uit Kampen is bijzonder tevreden over NutriFibre
De melkveehouder uit Kampen is bijzonder tevreden over NutriFibre

Sterke diepe beworteling

In een gemiddelde zomer heeft gras drie maanden watertekort. De komende decennia neemt de kans op droge, hete zomers toe. NutriFibre (zachtbladig rietzwenk) is goed bestand tegen deze droge periodes door zijn sterke diepe beworteling. Dankzij het sterke grote wortelstelsel overleeft NutriFibre deze droge periodes.

‘De lange wortels van NutriFibre halen vocht en mineralen diep uit de bodem’
‘De lange wortels van NutriFibre halen vocht en mineralen diep uit de bodem’

Bestand tegen natte periodes

De lange wortels van NutriFibre (zachtbladig rietzwenk) hebben bij extreme regenval een drainerende werking. De afwatering op percelen die ingezaaid zijn met

GreenSpirit●Structuur is hierdoor uitstekend. De schade aan de graszode blijft hierdoor beperkt.

Advies en verkooppunten

Voor meer informatie en advisering over GreenSpirit●Structuur met NutriFibre kunt u terecht bij de GreenSpirit-dealer. Klik op de button voor een GreenSpirit-dealer bij u in de buurt.