Rundveehouderij

Partner laatste update:29 apr 2016

Doorzaaien vroeg in het voorjaar

Grasland doorzaaien is een ideale methode om uw grasland snel en goedkoop te herstellen na de winter.

Vaak ziet het grasland er op het eerste oog nog goed uit, maar schijn bedriegt. Slechte grassen als ruwbeemd en straatgras hebben snel de overhand in een weide. Daardoor kan de grasopbrengst en voederwaarde van een perceel lelijk tegenvallen.

Kiemen bij lage bodemtemperatuur

Grasland doorzaaien heeft de meeste kans van slagen vroeg in het voorjaar. U hebt hiervoor wel een doorzaaimengsel nodig dat kiemt bij een lage bodemtemperatuur. De jonge plantjes hebben zo voldoende tijd om zich goed te ontwikkelen voordat ze concurrentie krijgen van de bestaande grasmat.

Geef slechte grassen en onkruiden geen kans

Niet alleen worden kale plekken opgevuld, ook krijgt de kwaliteit van uw grasland een opkikker. Waar nieuw gras staat, krijgen slechte grassen en onkruiden geen kans. De voederwaarde, opbrengst en smakelijkheid van uw grasland verbeteren. In het eerste seizoen na het doorzaaien haalt u al meer opbrengst van uw weide terwijl dat zich verder doorzet in de navolgende jaren. Zaait u door, dan verlengt u bovendien de levensduur van uw grasland.

Succesvol grasland repareren met GreenSpirit Doorzaai

Als u de keuze hebt gemaakt om de zode van uw grasland grondig te repareren, hebt u met GreenSpirit Doorzaai de hoogste garantie op succes. Het mengsel is samengesteld uit rassen die extreem snel opkomen bij een lage bodemtemperatuur (vanaf 6 graden) en snel uitstoelen.

Doorzaaien vroeg in het voorjaar