Rundveehouderij

Partner laatste update:14 dec 2016

Koe benut ruwvoer optimaal met fermentatieproduct

Diamond V is een beproefd product dat ruwvoervertering van de koe op natuurlijke wijze stimuleert.

Het stabiliseert het pensmilieu en gaat pensverzuring tegen. Bovendien voorkomt een gezonde pens stofwisselingsziekten. Voor een goede ruwvoerbenutting is een optimaal werkende pens die in staat is grote hoeveelheden ruwvoer efficiënt te verwerken, onmisbaar.

Stimulering pensbacteriën

Diamond V stimuleert de pensbacteriën, zowel in aantal als in activiteit. Met name de celwand- en vezelafbrekende bacteriën in de pens nemen toe. Dit is ook duidelijk waarneembaar tijdens mestanalyses, de mest wordt homogener en is beter verteerd. Tevens worden de bacteriën die melkzuur omzetten gestimuleerd. Melkzuur wordt onder meer omgezet in propionzuur; een belangrijke energiebron voor de koe. Het product is zeer geschikt bij snelle, structuurarme rantsoenen en zetmeelrijke en/of suikerrijke rantsoenen.

Afbeelding: Speerstra
Afbeelding: Speerstra

Voordelen Diamond V

- betere penswerking en vertering van het rantsoen

- verhoging van de voerefficientie

- hogere melkgift

- gezondere koeien en minder uitval

- Hogere DS opname in begin lactatie, behoudt van lichaamsconditie

Lees meer over Diamond V

Verhoging vetgehalte loont

Het voeren van pensbestendig vet met een hoog percentage C16:0-vetzuren geeft een hoger vetgehalte in de melk. En dat loont, zeker met een stijgende melkprijs.

Het product BergaFat F100 is een pensbestendig vetpoeder. Het wordt geproduceerd uit palmolie, en bestaat voor 80% uit C16:0 vetzuren. Deze vetzuren zijn gemakkelijk om te zetten in melkvet omdat het primaire vetzuur van melkvet ook C16:0 is.

Daarnaast bevat BergaFat veel energie (3900 VEM) en bevat het geen stikstof en fosfaat. Het product is eenvoudig te verstrekken via krachtvoer, voermengwagen of over het ruwvoer.

Voordelen BergaFat

- Hogere melk en melkvetproductie

- Geconcentreerde energiebron

- Geen stikstof en fosfaat

- Snel resultaat

Lees meer over BergaFat

Foto

  • Foto: Speerstra

    Foto: Speerstra