<!—No advertisement -->

ondernemen in de melkveehouderij

mieke boswinkel

"Gestage groei is voor mij de manier om klaar te zijn voor de toekomst."

Mieke Boswinkel, Eigenaar Maatschap Boswinkel-Nijenhuis

Samen met mijn man André heb ik in Diepenheim (Ov.) een gemengd bedrijf met melkvee en konijnen. Op dit moment melken we ruim 80 koeien. Wij hebben, mede door de konijnentak, altijd gewerkt aan gestage groei om in te spelen op de toekomst.

Tijdens Ondernemen in de Melkveehouderij vertelt ik over mijn keuze om mijn bedrijf gestaag te laten groeien en hoe ik dit heb gerealiseerd. 

Naast de plenaire presentaties en mijn eigen verhaal tijdens de ondernemerscarrousel zijn de volgende subsessies erg interessant wanneer je net als ik in wilt zetten op het gestaag laten groeien van je bedrijf.

Volg de volgende keuzesessies wanneer je net als ik in wilt zetten op het gestaag laten groeien van je bedrijf.

Ronde 1
Mechanisatie: kopen of leasen?
Bij machines financieren is een leaseconstructie duurder dan een bancaire lening. Tegenover de hogere kosten staat wel veel voordelen. Welke optie is voor jouw bedrijf het meest gunstig?

of

Welk type personeel heb ik nodig? 
Bij uitbreiding van je bedrijf komt ook uitbreiding van arbeid kijken. Wat is het verschil tussen een zzp’er, bedrijfsverzorger of iemand in vaste dienst. Waarom kost de een € 25 per uur en de ander € 34? En wat moet je weten als je met een zzp’er aan de slag gaat? 

Ronde 2
Risicobeheersing in de melkveehouderij
Om de financiële risico’s te beperken breng je als ondernemer alle risico’s op je bedrijf in kaart. En hoe ga je vervolgens met deze risico’s om: beperken, verzekeren of het onderkennen van een risico? Waar liggen de kansen voor jou als ondernemer? 

Univé

Ronde 3
Mestbeleid bij groei of gestage groei.
Het mestbeleid heeft veel gevolgen voor de verschillende typen veehouders. Wat betekent het mestbeleid wanneer je snel gaat groeien of gestaag groeit? 


Tot ziens op 14 september!

Mieke Boswinkel

 


Groeien of optimaliseren?


Sponsors

univekoole en liebregtsmonostoremueller

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.