<!—No advertisement -->

ondernemen in de melkveehouderij

jan schouten

"Snel groeien heeft me veel gebracht en klaar gemaakt voor de toekomst."

Jan Schouten, Eigenaar Kannes B.V.

Ik ben melkveehouder in Groningen en op dit moment heb ik 275 koeien aan de melk.

Na de Wageningen Universiteit heb ik samen met mijn broer het ouderlijk bedrijf overgenomen. Vervolgens heeft mijn broer Pieter een ander melkveebedrijf overgenomen. In 2016, na de superheffing, heb ik het bedrijf in één keer met 80 melkkoeien uitgebreid.

Tijdens Ondernemen in de Melkveehouderij vertelt ik over mijn keuze om mijn bedrijf snel te laten groeien, hoe ik dit heb gerealiseerd en wat het me heeft opgeleverd. 

Naast de plenaire presentaties en mijn eigen verhaal tijdens de ondernemerscarrousel zijn de volgende subsessies erg interessant wanneer je net als ik in wilt zetten op snel groeien.

Volg de volgende keuzesessies wanneer je net als ik in wilt zetten op snel groeien

Ronde 1
Mechanisatie: kopen of leasen?
Bij machines financieren is een leaseconstructie duurder dan een bancaire lening. Tegenover de hogere kosten staat wel veel voordelen. Welke optie is voor jouw bedrijf het meest gunstig?

of

Welk type personeel heb ik nodig? 
Bij uitbreiding van je bedrijf komt ook uitbreiding van arbeid kijken. Wat is het verschil tussen een zzp’er, bedrijfsverzorger of iemand in vaste dienst. Waarom kost de een € 25 per uur en de ander € 34? En wat moet je weten als je met een zzp’er aan de slag gaat? 

Ronde 2
Risicobeheersing in de melkveehouderij
Om de financiële risico’s te beperken breng je als ondernemer alle risico’s op je bedrijf in kaart. En hoe ga je vervolgens met deze risico’s om: beperken, verzekeren of het onderkennen van een risico? Waar liggen de kansen voor jou als ondernemer? 

Univé

Ronde 3
Mestbeleid bij groei of gestage groei.
Het mestbeleid heeft veel gevolgen voor de verschillende typen veehouders. Wat betekent het mestbeleid wanneer je snel gaat groeien of gestaag groeit? 

 

Tot ziens op 14 september!

Jan Schouten

 


Groeien of optimaliseren?


Sponsors

univekoole en liebregtsmonostoremueller

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.