Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Vreugdenhil met melkprijzen op hoogste niveau

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de gangbare melkprijs voor december gelijk gehouden op een basisniveau van € 35,96 per 100 kilo.

Maximaal wordt € 38,06 per 100 kilo uitbetaald. Met deze prijsstelling komt de basismelkprijs van Vreugdenhil over heel 2020 uit op gemiddeld € 34,56 per 100 kilo. Dat is het hoogste niveau van alle Nederlandse verwerkers. Na Vreugdenhil volgt DeltaMilk met een voorschot van € 34,44. Wie alle haalbare toeslagen meepakt, kan bij Vreugdenhil tot € 36,74 ontvangen (bij de standaardgehaltes van 4,42% vet en 3,57% eiwit). Verreweg de meeste leveranciers van Vreugdenhil ontvangen ook inderdaad de toeslagen voor duurzaamheid en weidegang.

Ook hoogste prijs bij biologische melk

De kleine groep biologische melkveehouders ontvangt over december een melkprijs van € 50,52 per 100 kilo melk, wat 65 cent meer is dan over november. Over het hele jaar genomen ontvangen de biologische leveranciers van Vreugdenhil een gemiddelde melkprijs van € 52,05 per 100 kilo. Dat is de hoogste prijs van alle genoteerde verwerkers van biologische melk in Nederland.

Voor alle genoemde prijzen geldt dat ze exclusief btw zijn, na aftrek van 5 cent per 100 kilo inhouding voor ZuivelNL en hierbij wordt uitgegaan van een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk.

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Klaas kun je me ook aangeven of Vreugdenhil meer melk afneemt, dan ze tegen de hoogst prijs kunnen vermarkten m.a.w. ze hebben niet het probleem van een co-op die alle melk van de leden tot waarde moet brengen zonder een maximum plafond.

 • klaasvdHorst

  Ik weet niet hoe Vreugdenhil de melk precies tot waarde brengt, maar er is voor leveranciers geen rem op de leveranties en er wordt niet gekort op geleverde melk. Op jouw vraag is geen direct antwoord te geven (i.i.g. niet door mij). Het jaarresultaat van de onderneming zegt volgens mij echter genoeg. Ze draaien positief.

 • boertej1971

  kopen bij wat ze nodig hebben, en niet meer! wat de boeren leveren is te weinig

 • xw

  Klaas, je vergeet ook te vermelden dat er t/m januari € 3,90 wintertoeslag bij zit.
  Wat er aangevoerd wordt door hun leveranciers wordt wel begrenst door de fosfaatrechten.
  Wat ze evt. te kort komen, kopen ze bij van rfc.
  Onze (rfc) melk gaat vaak rechtstreeks naar Vreugdenhil.
  dus Agratax heeft wel een punt.

 • klaasvdHorst

  @xw. Ik probeer niets te ontkrachten of te verdedigen. Vreugdenhil heeft idd forse wintertoeslag (volgens mij als enige nog), en voor leveranciers kunnen idd beperkingen meespelen die niet rechtstreeks van de fabriek afhangen. Klopt.
  En over die bijkoop. Dat doen alle partijen wel eens. RFC laat bijv kwark maken in Frankrijk, en dan niet van NL melk. Er wordt ook volop melk uitgeruild.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.