Rundveehouderij

Nieuws 8 reactieslaatste update:7 sep 2020

DOC Kaas moet beurs trekken voor uittreders

DOC moet boeren die in de periode 2016-2018 zijn uitgetreden alsnog laten delen in de fusiebonus.

De coöperatie had leden die in de jaren 2016 tot en met 2018 wilden uittreden, namelijk niet mogen hinderen met extra voorwaarden, zoals het inhouden van hun aandeel in de fusiebonus van € 20 miljoen die partner DMK had beloofd.

Dit heeft de rechtbank Assen bepaald in een nieuw tussenvonnis. Volgens de rechtbank had de nadere bepaling over de bonus bekend moeten zijn bij de stemming over de fusie. Achteraf verdergaande eisen stellen is volgens de rechter onredelijk.

Dit betekent volgens advocaat Dinant te Biesebeek, die optreedt namens een groep van ruim 60 boeren, dat DOC Kaas de beurs moet trekken.

Schadeloosstelling

De coöperatie moet de boeren die in de periode 2016 tot en met 2018 toch zijn uitgetreden alsnog laten delen in de bonus, vermeerderd met wettelijke rente. Daarnaast moet de coöperatie een schadeloosstelling betalen aan degenen die wel hadden willen uittreden, maar dat pas na 1 januari 2019 hebben gedaan, en die daardoor melkgeld zijn misgelopen.

Laatste reacties

 • Colusdijk

  Prachtig

 • tinusje

  niet leuk voor de blijvers....

 • deB.


  Biesebeek pakt verwerkers goed aan...volgende is volgens mij Bel leerdammer

 • NORMALE BOER

  Fantastische uitspraak toch Klaas?

 • Analica

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • schooteind1

  De trouwe DOC leden zullen de rekening wel weer gepresenteerd krijgen. Wat een wanbeleid. Ongelooflijk dat zij dit bestuur nog laten zitten........Dat zegt op zich ook al veel.

 • Uniekaas

  De uitspraak van de rechtbank betreft slechts een tussenvonnis. In de pers zijn inmiddels berichten gepubliceerd waaruit geconcludeerd zou kunnen worden dat dit een definitieve uitspraak is. Dit is niet correct. De procedure loopt nog en zal een vervolg krijgen.

 • schooteind1

  Nou nou Uniekaas (DOC). Daar praat je toch wel wat gemakkelijk over. Ik zie weinig reden om te denken dat de definitieve uitspraak anders zal zijn. Als ik lid/leverancier zou zijn van DOC zou ik er toch alles aan doen om vandaag nog een nieuwe afnemer te vinden.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.