Rundveehouderij

Nieuws

Europarlementariërs willen alsnog steun voor kalversector

Europarlementariërs Bert-Jan Ruissen (SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) willen alsnog dat kalverhouders steun krijgen in verband met de coronacrisis.

Samen met andere Europarlementariërs roepen ze de Europese Commissie op om hun eerdere besluit om deze sector geen steun te geven, te herzien. “Brussel geeft wel steun aan andere sectoren, zoals rundvlees. Wij zien geen reden om kalfsvlees uit te zonderen”, zegt Bert-Jan Ruissen (SGP). “De noodzaak is er, het geld is er en de regeling is er.”

‘Foute inschatting’

Met name door de horecasluitingen kampt de kalfsvleessector met gekelderde prijzen en een verstoorde markt. “De Europese Commissie heeft een foute inschatting gemaakt, maar beschikt aantoonbaar over budget en de juridische mogelijkheid voor steun aan de door horecasluiting zwaar getroffen kalfsvleessector. Het is nu de hoogste tijd, anders wordt er onherstelbare blijvende schade aan de kalverhouderij en daarmee aan de zuivelketen in Europa toegebracht”, vindt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Uniek

De politici hebben schriftelijke vragen gesteld aan de Commissie. De vragen werden mede ingediend namens tien andere politici. Het is vrij uniek dat zoveel politici uit meerdere landen en fracties de vragen mede-ondertekenen.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.