Rundveehouderij

Nieuws

Grote brand bij DOC Kaas

In de fabriek van DOC Kaas op het Hoogeveense zuivelpark heeft woensdag een aantal uren brand gewoed in een van de twee turbines in de energiecentrale boven de melkontvangst.

De productie is tijdelijk stilgelegd en het personeel geëvacueerd. De brandweer sprak van een zeer grote brand. Assistentie kwam van korpsen uit de hele regio. De eerste melding van de brand kwam om 11.30 uur, om 14.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Veel rookontwikkeling

De productie- en opslagruimtes zijn niet beschadigd. Bij de brand vond grote hittevorming en veel rookontwikkeling plaats. Dat bemoeilijkte de bestrijding

Er zijn volgens de brandweer geen slachtoffers gevallen of gewonden te betreuren. Voor de omgeving is direct een NL-Alert afgegeven. Omwonenden werden verzocht ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Melkaanvoer omgelegd

De melkaanvoer is tijdelijk omgelegd, meldt de Duitse zuivelonderneming DMK, waar DOC deel van uit maakt. Hoe lang dit zal duren, is nog onduidelijk. Met man en macht wordt gewerkt aan herstel van de schade.

Of registreer je om te kunnen reageren.