Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Bel verlaagt melkprijs mei met € 1,60 naar € 32,51

Bel Leerdammer verlaagt de melkprijs over de maand mei met € 1,60 per 100 kilo.

Daarmee komt de kale prijs uit op € 32,51 per 100 kilo, de maximale prijs op € 35,76 per 100 kilo.

Deze prijzen zijn exclusief btw en na aftrek van 5 cent voor ZuivelNL. Verder gelden ze bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo. De genoemde prijzen wijken ook af van wat Bel Leerdammer zelf publiceert, want die rekent nog met de oude standaardgehaltes voor vet en eiwit, de overige zuivelfabrieken hanteren de normen van FrieslandCampina.

Bel Leerdammer beweegt zich met genoemde verlaging in dezelfde lijn als DOC Kaas, die in mei ook met € 1,60 per 100 kilo verlaagde. FrieslandCampina verlaagde met een dubbeltje minder.

Laatste reacties

 • gjh

  Schandalig de kaas verkoop loopt prima en dan maar verder gaan met de zakken te vullen op naar een nog hoger rendement voor de aandeelhouders. Zijn aan het sparen voor de rechtzaak zeker die ze hopelijk gaan verliezen.

 • deB.


  Dit is niet nodig BEL

  Nu de situatie gebruiken om je leveranciers een loer te draaien.
  Ze waren een stukje op de goede weg....

 • wilhelmus01

  Schandalig?? "Jullie hoeven de melk niet aan ons te leveren." (uitspraak Leerdammer) Rustig blijven, alles komt goed........

 • deB.

  Daar krijgen ze nog spijt van....Zijn er al genoeg vertrokken en of gestopt!

  Ze kunnen niet veel meer maken bij de leveranciers, anders is het weer bonje in de tent. De rechtzaak is een minachting naar de melkveehouders, zoals ze ermee omgaan

Of registreer je om te kunnen reageren.