Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Arla verlaagt melkprijs juli met 90 cent

Arla verlaagt de melkprijs voor juli met 90 cent naar € 31,62 per 100 kilo.

Dit is de standaard melkprijs. Aan toeslagen valt er nog € 3,35 bij te verdienen. De biologische melkprijs wordt met 63 cent verlaagd naar € 44,30 per 100 kilo.

Lagere melkprijs Arla door coronacris

Arla verklaart de verlagingen uit de negatieve marktgevolgen die het bedrijf nog steeds ondervindt door de coronacrisis. Op diverse exportmarkten kampt het bedrijf nog steeds met belemmeringen. Daarbij is ook het perspectief onzeker, zo verklaren zegslieden van Arla in onder meer Groot-Brittannië.

Biologische melkprijs

Voor de meeste deelmarkten verlaagt Arla de gangbare melkprijs met 75 cent. In Nederland pakt de verlaging echter iets groter uit. De biologische melkprijs daalt in Nederland echter weer veel minder dan op bijvoorbeeld de Britse markt. Daar gaat die met € 1,50 omlaag, omdat de biologische zuivelafzet daar een harde klap heeft gekregen van de coronacrisis.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.