Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melkaanvoer stijgt 3,8% in eerste kwartaal

De melkaanvoer in Nederland steeg in het eerste kwartaal met 3,8% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van RVO.nl.

In de afgelopen 3 maanden is in totaal 3,57 miljoen ton melk aangeleverd bij de zuivelfabrieken. Deze hoeveelheid is bijna 130.000 ton groter dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is voor een klein deel veroorzaakt doordat februari dit jaar een dag meer telde in verband met het schrikkeljaar. Maar in de maanden januari en maart werd zo’n 3% meer geleverd dan een jaar geleden. In februari was de aanvoer ruim 5% groter door de extra productiedag. Ook zonder de extra schrikkeldag was de productie hoger; plus 1,5%.

Lees verder onder de grafiek.

Melkpoeder

De gemiddelde dagproductie steeg in maart naar 39.452 ton melk. Deze hoeveelheid ligt een fractie hoger dan in februari van dit jaar. Alleen in 2016 en 2017 werd in maart meer gemolken dan dit jaar.

Vorig jaar oktober zakte de melkaanvoer van de Nederlandse koeien naar 36.480 ton per dag. Sindsdien nam de productie elke maand toe. Ten opzichte van oktober wordt nu dagelijks bijna 3.000 ton meer melk geproduceerd. Dit komt neer op een toename van meer dan 8%. Van deze melk wordt in de fabrieken hoofdzakelijk meer poeders gemaakt.

Laatste reacties

  • Koen Franken

    Melk is nu al in overvloed , de gevolgen zijn zeer zeker lagere prijzen .

  • Piet P

    Nergens naartoe kunnen met je product en maar doormelken.

Of registreer je om te kunnen reageren.