Rundveehouderij

Nieuws 15 reacties

Garantieprijs FrieslandCampina daalt naar € 33

De leden van FrieslandCampina ontvangen over de maand mei een garantieprijs van € 33 per 100 kilo.

Het gaat om een daling van € 2 ten opzichte van een maand eerder.

De zuivelonderneming gaat ervan uit dat referentiebedrijven hun melkprijzen verder gaan verlagen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en de impact van de lage olieprijzen. Ook is in de garantieprijs een neerwaartse bijstelling verwerkt van € 0,37 vanwege lagere prijzen die de referentiebedrijven in de voorgaande periode hebben betaald.

Biologische melkprijs

Net als de garantieprijs voor gangbare melk valt ook de biologische garantieprijs over mei € 2 lager uit ten opzichte van de vorige maand. De biologische garantieprijs komt uit op € 45 per 100 kilo. Naast een verwachte daling van de biologische boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven, is ook een neerwaartse correctie van € 0,71 opgenomen vanwege de lagere prijzen die de referentiebedrijven in de voorgaande periode hebben uitbetaald.

De FrieslandCampina garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De bedragen gelden voor gangbaar bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk en bij bio van 550.000 kilo melk op jaarbasis.

Laatste reacties

 • J Smolders

  Ik vind de melk prijs veel te laag de kost prijs van de melk is volgens mij hoger . Ik ben geen boer maar ik wil best een dubbeltje meer betalen voor een Ltr melk als dat dan de boer toe komt als dat zo door gaat hebben we straks geen boer meer over en moeten we de boer op voor melk net als nu voor mondkapjes en die krijgen we ook niet dus straks geen eten meer voor de Hollanders

 • kleine boer

  dank u j smolders.

 • Mtswi

  Dank u J. Smolders. Helaas lijkt het er i.d.d. op dat straks ook het eten uit het buitenland moet komen. En daarna maar weer klagen dat ze niks kunnen krijgen of alleen maar de restjes.

 • janbajema

  Campina heeft de gehaltes verhoogd sinds 01 01 2020 dan lijkt 33 euro mee te vallen maar op de oude gehaltes van de afgelopen jaren is de melkprijs nu 31.75

 • Framar

  Geef alstublieft de veehouder 10 cent meer . En reken dat puur door naar de consument toe . De consument wil ook in deze tijden 10 cent per literproduct meer betalen als de boer dan kan overleven en de voedselvoorziening daardoor uit eigen land met de beste kwaliteit zal blijven komen .want als dit gaan verliezen zijn we veel verder van huis velen jaren lang.

 • Vhouder

  als we 10 cent meer krijgen worden de fosfaat rechten heel duur

 • frederik herman

  Gezien de zuivelnoteringen en de spotmarkt is 33 cent nog teveel. weg winst 2020. prestatietoeslag vooruit betaald.

 • wmeulemanjr1

  En de boer.. hij molk rustig door..
  Dat weet 'de handel', al dan niet met vette bonussen gematst

 • veldzicht

  @Framer.70% van de zuivel gaat naar het buitenland en dan wordt doorberekenen wel erg moeilijk.En als de melk voor de boer hier 10 cent duurder wordt ben ik bang dat de mensen nog minder zuivel gaan gebruiken en allerlei troep kopen zoals soja / havermelk en nepkaas of ze kopen er niks voor in de plaats.

 • deB.

  Kijk eens hier, als we 10 cent meer krijgen, worden fosfaat rechten duur....Ik hoop dat het een sarcastische verbeelding is.

  Want anders is het zo een verschrikkelijk simpele zielen redenatie, waar een paard de hik van krijgt!! sorry hoor

 • deB.


  Ondertussen 2 maandjes verder, en nu al een allerbelabberste melkprijs... zegt me niets over de wereldwijde malaise op dit moment. Maar WEL over de veel te lage prijs een aantal maanden geleden!!

  Je kunt gewoon geen gezonde marges draaien

 • Attie

  Nou vooruit niks aan te doen, hebben we altijd nog de 'positieve noot' van Schumacher..

 • arink

  Er is gewoon één simpele reden;
  Er is te veel melk.

 • Attie

  Het komt niet op de plek arink, in een heel rijtje met landen dreigt hongersnood.

 • Alco

  De wetten der natuur!!!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.