Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Lely koopt melkveebedrijf in Schipluiden

Melkrobotfabrikant Lely heeft in Schipluiden (Z.-H.) een melkveebedrijf gekocht.

Het melkveebedrijf werkt al met Lely-producten zoals onder meer de Astronaut-melkrobot en de Juno-voerschuif.

Lees verder onder het LinkedIn-bericht.

120 melkkoeien

Het melkveebedrijf omvat 120 melkkoeien en 55 stuks jongvee op 39 hectare grond. Lely gaat het bedrijf vooral inzetten om potentiële klanten en bezoekers uit het buitenland in de praktijk te tonen wat automatisering op een melkveebedrijf kan brengen. Ook wordt het bedrijf gebruikt om eigen mensen intern op te leiden, maar ook ander personeel, zoals bijvoorbeeld hr-medewerkers, te laten zien waar de business om draait.

Het bedrijf, waarvan de aankoop enkele weken geleden is rondgekomen, ligt op een kleine 10 kilometer van het hoofdkantoor in Maassluis.

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Laatste reacties

 • Vhouder

  zal wel een laval robotje komen

 • Axl

  Komen ze er ook achter wat de boeren kwijt zijn aan kosten voor hun produkten

 • jan4072

  @Axl, Als je eigenaar bent dan kun je makkelijk schuiven met de kosten posten. Ga er dus maar vanuit dat de eigenlijke robot kosten bij hun op papier superlaag uitkomen. Bijv een defekt aan de robot laten uitvoeren zal bij hun al snel onder de post training/opleiding of onder research geschoven worden en dus niks onkosten robot.

 • farmerbn

  Het is een vitrine en daar is niks mis mee. Hopelijk blijven ze bij Lely wel eerlijk en kopen ze niet alleen koeien aan met een gemiddelde melksnelheid van bijna 4 kg per minuut om te showen dat je 80 koeien met in totaal bijna 1 miljoen liter melk per robot kunt halen.

 • Gradje 1966

  Ze zijn nooit eerlijk over de kosten . Robot melken kost volgens een vertegenwoordiger 2 tot 2.5 cent per liter melk . Als je dan zegt zet er maar een paar neer en ik betaal iedere maand 2.5 cent per liter die de robot melkt all in dan zijn ze niet thuis

 • Attie

  Tja Gradje, het kost je al gauw een half bunder per jaar dus.., en een rij uiers is ook mooi toch?

 • veldzicht

  Kan allemaal waar zijn,alleen vooral de jonge boeren, hebben geen zin meer om 5 uur uit bed te komen en s,avonds willen ze om 6 uur met vrouw en kinderen aan tafel zitten anders willen ze liever helemaal geen koeien meer melken.En verder is het bijna onmogelijk om te berekenen wat de kosten en meer opbrengsten zijn met betrekking dat de koeien vaker dan 2x per dag worden gemolken.

 • farmerbn

  Kan wel waar zijn Attie dat robotmelken duurder is maar een cabine op de trekker is ook duurder dan één zonder. Mensen(schouders) zijn niet gebouwd om meer dan 100 koeien dagelijks twee keer te melken. Schouders kunnen net de pensioenleeftijd halen bij een 2x 5 of 2x 6 en 60-70 koeien. Je kind tot zijn zeventigste die hele meute koeien laten melken in een melkstal is best a-sociaal.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.