Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

FrieslandCampina heeft er bijna 500 nieuwe leden bij

FrieslandCampina heeft er vorig jaar 484 nieuwe leden bij gekregen, zo wordt gemeld in het coöperatieve jaarverslag 2019.

Deze nieuwe leden zijn alle opvolgers op bestaande ledenbedrijven. FrieslandCampina laat al jarenlang geen leden van buiten meer toe. Tegenover de nieuwkomers stonden 1.332 leden die hun bedrijf beëindigden. Door vooral het grote aantal stoppers daalde de melkaanvoer met 3,4%. Per saldo had FrieslandCampina eind vorig jaar nog 11.476 melkleverende leden.

Weidemelk

Uit de gepubliceerde cijfers valt ook af te leiden dat het aantal leden dat niets met weidegang doet en daarmee ook het percentage ‘stalmelk’ gestaag afneemt. Viel in 2018 nog minstens 15% van de melkplas niet als weidemelk aan te rekenen, vorig jaar was dit gedaald tot zo’ n 13%. De gemiddelde weidegangtoeslag (betaald door de onderneming) steeg van 63 cent naar 65 cent per 100 kilo.

Laatste reacties

 • Alco

  Als je de kop alleen leest denk je zoooo!!!

 • Vhouder

  daarna denk je oooo

 • veldzicht

  De gemiddelde weigang toeslag,betaald door de onderneming, steeg van 63 naar 65 cent per 100 kilo.Die 13 % niet weidegang zal die toeslag niet(allemaal) op brengen,kortom de boeren betalen hun eigen toeslag .

 • farmerbn

  En hun eigen groene stroom.

 • haam

  % stalmelk is iets anders dan het aantal boeren dat aan beweiding doet . % stalmelk ligt op ongeveer 50 % van de aanvoer. Staat er ook in het jaarverslag hoeveel boeren weg gepest zijn?

 • Yves wildemauwe

  Niet zo moeilijk om zo een cijfers te publiceren
  Alle leveranciers die niet voldoen moeten vertrekken. Daarna pronken met cijfers, het is belachelijk.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.