Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Ruim 50 cent erbij voor leden DOC Kaas

Kale melkprijs bij DOC Kaas komt uit op € 33,75 per 100 kilo.

DOC Kaas en moederbedrijf DMK verhogen de voorschotprijs voor maart met goed 50 cent per 100 kilo. Daarmee komt de kale melkprijs bij DOC Kaas uit op € 33,75 per 100 kilo.

Dit is de prijs exclusief btw, na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL en bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo. De maximale melkprijs inclusief alle toeslagen komt uit op € 37,00 per 100 kilo.

Supermarktketens slaan extra voorraden in

Coronavirus

DMK motiveert de lichte verhoging met verwijzing naar de verhoogde onzekerheid op de zuivelmarkt, vooral waar het de export naar Azië betreft. De uitbraak van het coronavirus zet ook druk op de melkpoederprijzen. Kaas blijft volgens DMK echter goed gevraagd.

Supermarktketen Aldi probeert volgens een ander bericht van DMK ondertussen te profiteren van de situatie en probeert verdere prijsverlagingen voor boter af te dwingen. Dit in de verwachting dat er toch druk op de zuivelmarkt komt. Andere supermarktketens slaan ondertussen extra voorraden in, in de verwachting dat mensen in geval van een corona-uitbraak in Duitsland aan het hamsteren slaan.

Kieler Grondstofwaarde

Hoewel DMK een halve cent bijplust, valt op dat de Kieler Grondstofwaarde voor melk in de maand februari met 0,7 cent daalde naar 35,5 cent per kilo.

Laatste reacties

 • ptheunis501

  He hè, eindelijk de weg omhoog gevonden.
  Nu nog vol houden en iedere maand halve cent erbij. Dan zijn we over een jaar mooi op weg naar een dekkende opbrengst prijs.

 • Gerd

  DMK betaalt Netto 31,7 Cent m.4% Fett u. 3,4 Eiwitt

 • BO(skabout)ER

  @Gerd; ga je bij de andere fabrieken ook de melkprijs met 4 procent vet erbij zetten. Wat hebben we daar nou aan.

 • Bolder01

  Wat een blijdschap 50euro centjes er bij 😁,
  MAAR sorrie dat is wel per 100 liter het mag wel per liter zijn met al die regels en
  VERPLICHTIGEN🤔

 • witrug123

  DOC heeft niet zoveel regels en verplichtingen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.