Rundveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:13 feb 2020

Melkprijs Vreugdenhil naar € 39,92

Vreugdenhil Dairy Foods houdt de vet- en eiwitprijs gelijk in de januari-melkprijs. Toch stijgt de uitbetaalprijs met 70 cent naar € 39,92 per 100 kilo. Dit is de kale melkprijs.

De maximale melkprijs bij 1,1 miljoen kilo komt, inclusief alle toeslagen, uit op € 42,02 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo bijdrage voor ZuivelNL. De biologische melkprijs is verhoogd naar € 51,90 per 100 kilo.

Hoogste kale melkprijs

Vreugdenhil zet hiermee voor de derde maand op rij de hoogste kale melkprijs neer. Ditmaal voor januari. De zuivelproducent profiteert na een reeks van moeilijke jaren van de sterk gestegen prijs voor zuiveleiwit, en daarmee voor melkpoeders. In de voorbije jaren moest Vreugdenhil grote moeite doen om een concurrerende melkprijs te kunnen blijven neerzetten. De melkpoedermarkt werd toen ook bedorven door de grote volumes aan melkpoeder die de EU in interventie had.

Diverse soorten melkpoeder

Vreugdenhil heeft fabrieken in Gorinchem, Scharsterbrug en Barneveld en produceert diverse soorten melkpoeder, als consumentenproduct, maar ook als ingrediënt voor bijvoorbeeld kindervoeding.

Laatste reacties

 • Rick

  Hoera👍👍 gelukkig zitten ze in het mandje van RFC sinds kort

 • Eminem2010

  Keurig prijs zoals omschreven jaren zeer slecht betaald hopelijk houden ze dit vol
  Als de wintermelk toeslag verdwijnt .

  Dan heb je een echt goed eerlijk beeld.

 • gjh

  NOU Bell Leerdammer daar kun je een voorbeeld aan nemen . Advies is niet meer liegen en meer betalen. (slecht voor de aandeelhoudertjes)

Of registreer je om te kunnen reageren.