Rundveehouderij

Nieuws 15 reacties

Groen licht voor bouw groot melkveebedrijf

De gemeente Asten heeft een vergunning verleend aan Rots Dairy voor de bouw van een melkveebedrijf met 1.334 koeien.

Daarmee heeft de onderneming volgens lokale media alle benodigde toestemmingen om te gaan bouwen.

Het groene licht komt er ondanks lokaal verzet van groepen omwonenden, horeca en andere partijen. De gemeente, die diverse keren heeft vergaderd over de aanvraag, is niet enthousiast over de nieuwe megastal, maar zegt geen argumenten te hebben om te weigeren.

Vorig jaar failliet verklaard

De stal wordt gebouwd op een perceel dat minder dan een kilometer van de bebouwde kom ligt. De stal komt in de plaats van een melkveebedrijf met 150 koeien, dat vorig jaar failliet is verklaard. Bij het bedrijf is 336 hectare grond, waaronder een huiskavel van 14 hectare. Ook komt er een monovergister bij.

Een Zuid-Limburgse investeerder

De voormalige eigenaar van dit bedrijf heeft daarna een nieuwe onderneming opgericht, samen met een Zuid-Limburgse investeerder, Lavell interim-management. Grote man daarachter is Laurens Vellen. Hij heeft in het verleden vaker zaken gedaan met bedrijven die in de problemen waren gekomen. Volgens de Kamer van Koophandel is Rots Dairy een 100% dochter van Lavell Interimmanagement.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Dit moet niet kunnen, schandalig

 • farmerbn

  Waarom niet Henk?

 • Attie

  Dat zal me een deining geven., als Vellen op de fosfaat markt komt..

 • veldzicht

  Ga dan naar het buitenland waar nog ruimte is als je zo graag zoveel koeien wil melken.

 • Lavell

  Beste Klaas van der Horst,
  Ooit gehoord van hoor en wederhoor? Dat voorkomt dat je grote onzin gaat uitslaan. Zoals je in je artikel nu gedaan hebt.
  Groeten,
  Lavell interim Management
  Laurens Vellen

 • bankivahoen

  Beste Laurens, misschien kun je uitleggen wat er dan wel juist of onjuist is in het artikel.

 • wmeulemanjr1

  Mooi zo'n reactie van dhr. Laurens Vellen, maakt iedereen nu extra nieuwsgierig....
  Zal wel spoedig een rectificatie volgen...

 • BO(skabout)ER

  succes ! :)

 • Lavell

  Dag Bankivahoen,

  De hele alinea over die “Zuid-Limburgse investeerder” is uit de lucht gegrepen. Ik ben bestuurder van Rots Dairy BV en niet (mede)-eigenaar. Dat is bij de KvK duidelijk te zien. En de investeerder ben ik evenmin.
  En als “grote man” heb ik mezelf nooit gezien . . . . Wel aardig van de schrijver van het artikel!

 • Alco

  Of we het willen of niet!
  Het gaat die kant op.
  Zoals nu veel boeren reageren is terecht, maar dat deden de kleine middenstanders ook tegen de Supers.

 • bankivahoen

  Bedankt voor uw reactie Laurens.

 • huisvader

  Als je met vreemd geld en vreemd personeel in de melkveehouderij geld kan verdienen in Nederland ben je een knappe jongen .

 • farmerbn

  Eens met huisvader, maar iedereen mag het natuurlijk proberen.

 • Attie

  Nu heb ik geen verstand van het grote geld, maar om 8 miljoen euro in gebakken lucht (fosfaat) te stoppen? Nee dan liever akkerbouwer..

 • agratax(1)

  Zou dit de toekomst worden van de Nederlandse veehouderij? Hebben de Haagse proleten al niet vaker regels bedacht om de kleine ondernemingen te beschermen en te sparen? In hun ogen waren veel regeltje voor de detail hierop gericht en wat de gevolgen zijn geweest weten we allemaal, Groot winkelbedrijf groter en groeten en de kleintjes weg hiervoor kregen we lege panden en dode etalageramen. Ik vrees dat alle regels die Den Haag bedenkt om de landbouw kleinschalig te houden (te maken) averechts zullen uitwerken, omdat ze weigeren voldoende geld bij de regeltjes en wetjes te leggen en zodoende maken ze het voor het gezinsbedrijf onmogelijk om te blijven bestaan. Wie wil er nog voedsel produceren tegen bodem prijzen als de overheid de randvoorwaarden (bio-diversiteit, klimaat) tot speerpunt maakt zonder hier een nette beloning met lang termijn garantie tegenover te zetten.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.