Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Minstens 1.000 banen weg bij FrieslandCampina

FrieslandCampina lijkt nog meer dan 1.000 banen te willen schrappen.

Dit blijkt uit een videoboodschap die coöperatievoorzitter Frans Keurentjes eind vorige week heeft rondgestuurd.

Keurentjes stelt dat er minstens 1.000 banen verdwijnen. Ook meldt hij dat er zowel in 2020 als in 2021 afschrijvingen zullen plaatsvinden. Nadere details zijn nog steeds niet bekendgemaakt. Ruim twee weken geleden werd voor het eerst melding gedaan van nieuwe bezuinigingen en optimaliseringen binnen het bedrijf. Toen werd gezegd dat dit proces € 150 tot € 175 miljoen gaat kosten.

Het proces van banen schrappen en mogelijk ook locaties sluiten kost tijd. Een woordvoerder van het bedrijf meldde in de voorbije dagen dat het mogelijk tot eind 2021 gaat duren voordat bekend is waar alle arbeidsplaatsen zullen verdwijnen.

Eén reactie

  • De waarheid

    Optimalisatie kan ook betekenen , dat slecht functionerende personen vervangen worden. Nou ik weet er nog wel een paar. Verder worden eigen locaties gesloten en word er productie ruimte van aware zijn nieuwe fabriek weer gehuurd. Voor de mozeralla . Moet je toch zelf kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.