Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

RFC wil obligaties omwisselen

Het bestuur van coöperatie FrieslandCampina stelt voor om de € 1,64 miljard aan ledenobligaties om te wisselen voor certificaten.

Die moeten beschikbaar komen voor de actieve leden, naar rato van hun melkleverantie. Per kilo melk zouden leden 10 cent moeten inleggen voor deze certificaten. Dit hoorden leden woensdagavond bij een digitale presentatie van de plannen. Nader uitgewerkte versies van de voorstellen zijn nog niet bekendgemaakt.

Beknopte weergaves van de plannen

Er waren slechts beknopte weergaves van de plannen te horen. Sessies waren georganiseerd per drie disctricten samen. Leden klaagden over de toegankelijkheid. De coöperatie heeft er nog geen publieke mededelingen over gedaan.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Weer geld nodig....neem aan het personeel op de loonlijst via t loon ook mee betaald....

 • De waarheid

  Even het rabo certificaat als voorbeeld. Dat is een diep achter gestelde zonder einddatum. Bij verlies van de onderneming hoeft er geen vergoeding uitbetaald te worden . Ook nu bij corona vergoed de bank niks. Telt mee als eigen vermogen . Obligatie is lening aan bedrijf , heeft een einddatum. Bekend is dat er een groot overschot aan is omdat leden en stoppers ze om diverse reden niet kopen .met oog op toekomst meer als de helft leden is 55 jaar en ouder is er een tsunami aan obligaties opkomst. Zo hadden dit voorjaar de rabo al de max 50 miljoen aan obligaties in bezit .

 • witrug123

  Grote vraag bij mij blijft ; moet je zo door modderen of een oplossing zoeken................ (vergaderboer????)

 • magele

  Alles gaat kapot aan de gigantische lonen van het personeel,de boeren mogen er voor opdraaien

 • Trot

  Ze kunnen mijn besem krijgen ik heb deze niet meer nodig ben uit bezuinigt kan die daar de bezem er een keer door halen Denk dat er nog wel wat uit te vegen is

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.