Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Verkoop Van der Steege aan Van Bakel van de baan

De overeenkomst tussen Van der Steege en Van Bakel Melkvee, die medio 2019 werd bekendgemaakt, is op het laatste moment afgeketst.

Dit hebben beide partijen laten weten. Melkveehouders Henk en Erna van der Steege zouden hun melkveebedrijf en vergister in Marknesse (Flevoland) verkopen aan de familie Van Bakel, terwijl de grond in erfpacht zou worden uitgegeven. De fosfaatrechten zouden via een melkmaatschap overgaan naar Van Bakel. Van der Steege molk op dat moment zo’n 500 koeien.

Overdracht mislukt

De broers René en Alex van Bakel zeiden afgelopen zomer nog dat ze helemaal geloofden in de overeenkomst. Toch mislukte eind 2019 de uiteindelijke overdracht. Woensdag 8 januari kon geen nadere uitleg worden verkregen. Bronnen rond de familie Van der Steege melden dat tot 11 december nog gemolken is in Marknesse. Daarna niet meer.

Van der Steege in gesprek met anderen

Bij het afsluiten van de aanvankelijke overeenkomst is wel een aanbetaling gedaan door de familie Van Bakel, maar tot een volledige overdracht is het niet gekomen.

Familie Van der Steege zou nu in gesprek zijn met andere belangstellenden. Er zouden inmiddels meerdere gegadigden zijn voor het melkveebedrijf.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Zelfs als je de grond niet hoeft te kopen kan zo'n aankoop niet uit.

 • john***

  Als je nu een versleten stal hebt kan dit wel kansen bieden natuurlijk..

 • agratax(1)

  @farmerbn. Grond in erfpacht betekent kopen erfpachtrecht en daarna een jaarlijkse canon met vermoedelijke prijsaanpassing passende bij de inflatie. Hier wordt de overname niet rendabeler van. Voor mij is niet te begrijpen dat mensen hun geld in boerenbedrijven steken in Nederland als er nog zoveel ruimte op de wereld is, waar onder rendabele voorwaarden geboerd kan worden en rendementen haalbaar zijn waar onze industrie van watertand.

 • hansvanbergen

  klopt regelmatig komen geimigreerde boeren terug naar NL en altijd zijn ze stinkend rijk en verblijven ze in de duurste hotels en wij moeten dan weer mee naar sterren restaurants en golfclubs

 • veldzicht

  Als je nu voor een vermogen fosfaat rechten moet kopen voor 500 koeien,geen mens die weet of het over een paar jaar nog wat waard is.Het is nog meer gebakken lucht als destijds dat melkquotum.
  @hansvanbergen.Is dat cynisch bedoeld of meen je dat nou?Ik ken boeren die het hebben prima gedaan ,maar ook die met hangende pootjes berooid zijn terug gekomen

 • farmerbn

  Er worden straks wel een paar boeren weggekocht bij vliegveld Lelystad en die hebben dan genoeg budget voor deze boerderij.

 • Jaap39

  De boeren die nu eventueel weggekocht gaan worden beginnen nergens meer aan.
  Worden eerder pandjes bazen als fosfaat opkopers.

 • diekmann

  Dit is goedkope (geen 20%) fosfaatoverdracht.

 • EL

  Er zijn vele mogelijkheden aan de andere kant van de oceaan@ Hans van bergen , maar niet iedereen is succesvol!

 • husky

  Als je jong bent en in hart en nieren wilt boeren, zou ik ook zeker over de grens of wateren gaan kijken.

 • veldzicht

  Het is overal wat.In het walhalla voor de veehouderij,Denemarken, gingen de melkveehouders 20 jaar geleden ook met bosjes failliet,Amerika is het erg wisselend met top jaren en ramp jaren.Maar inderdaad hier gaat de lol van het boeren er ondertussen wel behoorlijk van af ,vooral door al die wijsneuzen die geen verstand hebben van het boerenvak maar veel te veel te vertellen hebben en het beleid bepalen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.