Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

VanDrie en Denkavit verbeteren resultaten over 2018

Bij VanDrie Group steeg de omzet met 4% tot ruim € 2,2 miljard.

De kalverhouderij-integraties VanDrie Group en Denkavit hebben hun resultaten in 2018 weer verbeterd. VanDrie boekte iets meer omzet, Denkavit versterkte de winst meer. Dit blijkt uit de gedeponeerde stukken van beide bedrijven. Beide wachten altijd een jaar langer dan gemiddeld met publiceren. Concurrent Paridaans en Liebregts (Pali Group) neemt ditmaal evenwel nog meer tijd.

Omzet VanDrie plust 4%

De omzet van VanDrie Group steeg ruim 4% (+€ 88 miljoen) naar € 2.223 miljoen. De omzet van Denkavit ging krap 1% omhoog naar € 646 miljoen. Het laatste bedrijf boekte echter de grootste winststijging. Die ging van € 7,5 miljoen naar € 10,4 miljoen. Bij VanDrie steeg de winst met 3 ton naar € 92,3 miljoen. Dit bedrijf bleef daarmee wel de beste winstmarge behalen (4,1%).

Afzet buiten Europa steeg het hardst

Opvallend is dat, hoewel de kalfsvleesafzet onder druk lijkt te staan, de VanDrie Group in 2018 in alle afzetregio’s groei boekte. Zowel in Nederland, als in de EU (exclusief Nederland) als buiten Europa werd meer verkocht. De afzet buiten Europa steeg met bijna 20% wel het hardst.

Zonder de overname en consolidatie van de Ameco Groep en Serum Italia steeg de omzet van de VanDrie Group wellicht toch iets minder hard. Bij Denkavit steeg de omzet binnen Nederland als daarbuiten licht.

Solide eigen vermogen

Hoewel de 2 integraties op diverse punten van elkaar verschillen, kenmerken ze zich beide door een zeer solide eigen vermogen. Bij Denkavit bedraagt dat 89%, bij VanDrie 88%. Dit komt deels doordat beide ondernemingen een extra reserve aanhouden om het financiële risico van een ernstige dierziekte te kunnen opvangen.

Laatste reacties

  • Trot

    Wordt nog minder voor nuka

  • kleine boer

    Trot staat stijgende melkprijs tegenover

Of registreer je om te kunnen reageren.