Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Opnieuw uitstel landelijke aanpak IBR

Het besluit over de landelijke IBR-aanpak is opnieuw uitgesteld als gevolg van nieuwe Europese wetgeving. Dat meldt LTO.

De rundveesectoren in Nederland hebben jaren geleden gezamenlijk de wens uitgesproken een landelijke aanpak IBR te willen opstarten. Het ministerie van Landbouw heeft daartoe inmiddels samen met de sectoren een algemene maatregel van bestuur (AMvB) in voorbereiding die leidt tot een landelijk aanpak IBR.

Antwoorden op vragen

In de voorbereiding naar de AMvB zijn een aantal belangrijke zaken uit de nieuwe (concept) EU-regelgeving van de Animal Health Law (AHL) naar boven gekomen die eerder niet voorzien waren en afwijken van de huidige EU regelgeving betreffende IBR. Dit riep de nodige vragen op die beantwoord moesten worden alvorens een besluit te kunnen nemen.

De sectoren zijn momenteel in gesprek om op basis van de nieuwe situatie een gezamenlijk gedragen besluit te kunnen nemen.

Melkveebedrijven moeten, afhankelijk van hun zuivelonderneming, sinds 1 april 2018 al deelnemen aan een bestrijdingsprogramma voor IBR en BVD. Alle zuivelondernemingen hebben dat in hun leveringsvoorwaarden en/of kwaliteitsborgingsprogramma’s opgenomen.

Eén reactie

  • Jan Willlem vraag is door zijn dit nieuwe vragen?

Of registreer je om te kunnen reageren.