Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

FrieslandCampina wil koploper zijn met duurzaamheid

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina streeft naar een leidende positie met duurzaamheid.

FrieslandCampina wil dit en volgend jaar circa 4.000 ledenbedrijven bewegen om mee te doen met het programma Winnen met Klimaat & Natuur.

FrieslandCampina en zijn leden streven naar een leidende positie met duurzaamheid, zo stelt het. Winnen met Klimaat & Natuur is een vervolg op de studiegroepen over klimaat, kringlopen en natuur, waaraan meer dan 850 leden-melkveehouders deelnamen.

Het programma biedt praktische ondersteuning in de vorm van workshops. Ook is er een nieuwe digitale tool om de beoogde effecten in beeld te brengen. Of deelname extra punten of geld oplevert kon FrieslandCampina gisteren niet duidelijk maken.

Lees ook: Fusie Friesland Foods en Campina heeft goed uitgepakt

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Wordt Duurzaamheid Betaalt of is het een mode grill? Als dat laatste klopt, dan zouden de leden er goed aan doen om de leiding eens terug te fluiten en om duidelijkheid te vragen Waarom Duurzaam.

 • .....

  Is prima maar alleen bij een melkprijs van 0,40 cent+

 • farmerbn

  0.4 cent is erg weinig maar je bedoelt 40 cent. Consumenten willen lekkere, voedzame zuivel en als die duurzaam is of niet maakt ze niks uit. Burgers gaan voor duurzaam, consumenten niet. Vliegvakanties zijn niet duurzaam maar wel erg populair.

 • deB.

  Juist, bij de eerstvolgende vergadering daarop hameren, zo niet, gelijk opstappen, dan kunnen ze de ''vergadering'' met zichzelf voltooien.
  We zijn toch al niet meer dan luistervinkjes m.a.w nutteloze tijdbesteding

  Deltamilk stopt met VLOG!!! Dus er wordt NIET extra voor betaald.
  Stoppen met de hersenspinsels, kan er een hele groep personeel uit...niet te zeggen hoeveel nerts er op kantoor zitten

 • Trot

  Los eerst vriespunt probleem maar op in plaats van wij hebben hoger vriespunt om water bij menging te voor komen getuig van vertrouwen in de leden

 • Mfb

  Goed dat FC probeert om extra verwaarding hier uit te slepen. We zullen toch met zijn allen duurzamer moeten produceren of in ieder geval beter moeten aantonen dat we duurzaam produceren. Zo werkt het in ondernemend NL momenteel gewoon.

 • Alco

  De retailers van de producten van onze melkfabrieken zijn zeer gevoelig over hoe het moet zijn.
  Of dit duurzaam is of niet, doet er niet toe. Als er maar geloof in is.
  Grote schuldige hierin is onze belangenbehartiger die alle gezegde onzin maar op zijn beloop liet.

 • Zuperboer

  Vanavond Keuringsdienst van Waarde op NPO. Dan weten we tenminste of er fundament onder de duurzaamheidsdromen van de FC directie zit of dat we toe zijn aan een regime chance.

 • koestal

  Het woord duurzaamheid kom ik al zo vaak tegen,kun je er wat mee? zet het maar op een pak melk.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.