Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

FrieslandCampina en Arla verlagen melkprijs beide licht

Leden van FrieslandCampina ontvangen over oktober een kwartje per 100 kilo melk minder dan over de voorgaande maand. De garantieprijs komt daarmee uit op € 34,75 per 100 kilo.

In de verlaging zit ook een neerwaartse correctie van 24 cent verwerkt. Deze is nodig omdat de uitbetaalde melkprijs van de referentiebedrijven eerder te hoog was ingeschat. Ook Arla verlaagt de melkprijs voor oktober, maar minder dan FrieslandCampina doet. Bij Arla gaat er slechts 11 cent van de gangbare melkprijs af. Daarmee komt de kale melkprijs bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo bij Arla uit op € 33,56 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL. Bij FrieslandCampina komt de vergelijkbare prijs uit op € 34,21 per 100 kilo. De maximale melkprijs inclusief alle toeslagen bedraagt bij Arla en FrieslandCampina achtereenvolgens € 35,89 en € 36,71 per 100 kilo.

Biologische melkprijs onveranderd

De biologische melkprijs blijft bij FrieslandCampina onveranderd. Wel zit in de garantieprijs voor oktober (€ 47,50) een neerwaartse correctie verwerkt van 34 cent. Bij Arla gaat er 13 cent af van de biologische melkprijs. Bij 1,1 miljoen kilo per jaar komt die uit op € 45,42 per 100 kilo, bij FrieslandCampina is dat € 1,94 per 100 kilo meer.

Laatste reacties

 • Vhouder

  lees elke dag op boerderij dat de poederprijzen stijgen

 • Uniekaas

  De maximale melkprijs van DOC Kaas voor de maand oktober bedraagt € 35,05 per 100 kg bij een jaarleverantie van 1.100.000 kg melk met 4,41% vet en 3,47% eiwit. De melkprijs van oktober is hiermee onveranderd t.o.v. september. De vet- en eiwitprijs voor oktober bedraagt € 4,136 per kg.

 • deB.

  En dan in de dagbladen....trots op de boer! Hou toch op RFC Wat een stinkend zaakje, in een stijgende markt nog wel

 • Bolder01

  Ik hoop en het mag vanmij laat het maar
  gebeuren, dat f.c. en arla nog een schreeuwt om melk

 • frederik herman

  heb dit heel de zomer al verteld aan ieder die het wilde horen .... dit is gewoon de nieuwe politiek . kijken hoe we de boeren zonder teveel gezeur aan t werk houden .dat betekent ,niet teveel prijsschommelingen ,net rekeningen betalen ,doorwerken en niet teveel plannen maken .succes !!

 • deB.

  Ach de boot is aan, en bij de naieve doorwroeters komt die boot ook aan.....

  Het kan niet langer op deze manier! Dat zeg ik al een hele tijd, en werkelijk het komt eraan.... De een na de ander is het spuug en spuugzat

 • witrug123

  @15.15 en die DOC is ook nog eens een boer vriendelijke cooperatie.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.