Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melkaanvoer daalt ook in juli

De Nederlandse melkaanvoer kwam in juli niet verder dan gemiddeld 37.460 ton per dag. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In totaal werd in juli 1,161 miljoen ton melk geleverd. Vergeleken met juli vorig jaar is dat een daling van iets meer dan 1,5%. Dat de melkaanvoer in juli is gedaald, komt niet als een verrassing. De aanvoer kent in de zomermaanden altijd een dipje. Dat is dit jaar dus niet anders.

Hoger vetpercentage

Het vetgehalte blijf net als in juni staan op 4,26%. Daarmee ligt het percentage wel beduidend hoger dan een jaar terug, want toen was dit nog 4,14 in juli. Gemiddeld genomen ligt het vetpercentage tot en met juli op 4,4. Dat is heel iets hoger dan in de periode vorig jaar, toen het vetgehalte nog op 4,38% zat.

Laagste melkaanvoer sinds 2015

In totaal is in de eerste 7 maanden van het jaar nu 8,126 miljoen ton melk geleverd. Dat is de minste aanvoer sinds 2015, het jaar van de afschaffing van het melkquotum. Ten opzichte van vorig jaar is in van januari tot en met juli nu 2,5% minder melk geleverd.

Laatste reacties

  • deB.


    En de prijzen zijn compleet onderuit gegaan door minder leveren, prijzen onderuit, de kosten dik gestegen, hoe verder?

  • Gerd

    De zuivelfabrieken hebben gespeculeerd, opgeslagen boter die nu op de markt wordt geperst. Daarnaast is er tot nu toe 177.000 ton geïmporteerd uit Oekraïne en waar alles vandaan komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.