Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Melkaanvoer daalt ook in juli

De Nederlandse melkaanvoer kwam in juli niet verder dan gemiddeld 37.460 ton per dag. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In totaal werd in juli 1,161 miljoen ton melk geleverd. Vergeleken met juli vorig jaar is dat een daling van iets meer dan 1,5%. Dat de melkaanvoer in juli is gedaald, komt niet als een verrassing. De aanvoer kent in de zomermaanden altijd een dipje. Dat is dit jaar dus niet anders.

Hoger vetpercentage

Het vetgehalte blijf net als in juni staan op 4,26%. Daarmee ligt het percentage wel beduidend hoger dan een jaar terug, want toen was dit nog 4,14 in juli. Gemiddeld genomen ligt het vetpercentage tot en met juli op 4,4. Dat is heel iets hoger dan in de periode vorig jaar, toen het vetgehalte nog op 4,38% zat.

Laagste melkaanvoer sinds 2015

In totaal is in de eerste 7 maanden van het jaar nu 8,126 miljoen ton melk geleverd. Dat is de minste aanvoer sinds 2015, het jaar van de afschaffing van het melkquotum. Ten opzichte van vorig jaar is in van januari tot en met juli nu 2,5% minder melk geleverd.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin