Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Europese melkprijs iets omhoog in juni

De gemiddelde melkprijs in de Europese Unie lag in juni op € 33,29 per 100 kilo standaardmelk.

Dat blijkt uit de melkprijsvergelijking van LTO, ZuivelNL en European Dairy Farmers. Daarmee lag de prijs iets hoger dan in mei.

Ten opzichte van vorig jaar tonen de melkprijzen dit jaar een veel stabieler beeld in vergelijking met een jaar terug. Waar de gemiddelde melkprijs vorig jaar in het eerste half jaar zakt van bijna € 35,50 per 100 kilo naar net iets meer dan € 32 per 100 kilo, is die volatiliteit dit jaar veel beperkter. De melkprijs blijft tussen de € 33 en € 34 per 100 kilo hangen.

Drie Franse zuivelaars verhoogden melkprijs

Dat er zo weinig beweging in de melkprijzen zit, wordt in de maand juni nog maar eens bevestigd. Van de 16 melkprijzen die in de vergelijking worden meegenomen, bleven er 13 gelijk aan de maand mei. Slechts 3 Franse zuivelaars verhoogden hun prijzen licht. De prijs van Saputo Dairy UK (voorheen Dairy Crest) daalde licht, maar dat was vooral het gevolg van de koers van het Britse pond.

Lees verder onder de grafiek.

Komende maanden weinig beweging melkprijs

De verwachting is dat de melkprijzen ook de komende maanden weinig zullen bewegen. Normaal gesproken gaan de prijzen richting het einde van het jaar wat omhoog, maar vanwege de tegenvallende prijzen voor onder andere boter en mageremelkpoeder zou een bodem onder een eventuele sterke prijsstijging heel erg broos zijn. Een lichte prijsstijging past beter bij deze marktomstandigheden.

Lees ook: Boterprijs naar laagste niveau sinds 2016

Laatste reacties

 • koestal

  Te weinig omhoog,de kosten zijn wel flink gestegen

 • gjh

  ze profiteren nog best die fabrieken over de rug van de boer

 • deB.


  Er gaan er zoveel stoppen met dit misselijke beroep, iedereen is er zat van in dit land.
  USA omgerekend dik 37 cent, met andere kostenopbouw.... Vals spel wordt hier gespeeld.
  Personeel zuivel bij RFC rijdt in een dikke Jaguar I pace...ook bij andere zuivelaars.... STinkt

 • DeB. Op papier is RFC een coöperatie,maar in werkelijkheid heeft de top de macht naar zich toegetrokken net als bij de RABO en de echte coöperatie dat de leden beslissen en niet de directie buitenspel gezet.

 • deB.


  Het oorspronkelijke cooperatieve is al tijden gevlogen dat klopt!
  Maar ook dat vinden wij blijkbaar allemaal prima, gek he dat ze maar wat met ons doen!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.