Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

NZO wil Duurzame Zuivelketen bij ZuivelNL onderbrengen

De Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) wil de Duurzame Zuivelketen overdragen aan brancheorganisatie ZuivelNL.

Dit heeft de NZO bekendgemaakt als een van de 4 hoofdpunten in haar toekomstvisie ‘Zuivelperspectief 2030’. De beoogde overdracht zou al in de loop van de komende maanden z’n beslag kunnen krijgen.

De andere 3 hoofdpunten in de nieuwe NZO-toekomstvisie betreffen versterking van de economische positie van de melkveehouderij – door bijvoorbeeld te helpen in gesprekken met overheden, financiers en andere partijen – versterking van de samenwerking met andere ketenpartijen in de melkveehouderij en versterkte collectieve zuivelpromotie.

Meer organisaties kunnen bijdrage leveren aan verduurzaming

Volgens NZO-voorzitter Joost van der Hoogte stelt de nieuwe opzet ook andere organisaties in de zuivelketen in staat een bijdrage te leveren aan de verduurzaming. Dat vergroot het draagvlak voor de Duurzame Zuivelketen. ZuivelNL moet daarbij worden uitgebreid met meer leden en bestaande leden, zoals NMV, moeten meer stemrecht krijgen.

Laatste reacties

 • 11

  ZuivelNL kan over elke liter een heffing leggen, komen ze te kort dan gaat gewoon heffing omhoog. Ik kijk al al uit naar de pilot waar koeien op overbodige boorplatforms worden gemolken.
  En de zuivelaars zijn het dure speeltje waar overbodige mensen naar toe gepromoveerd kunnen worden kwijt als uitgavepost.

 • witrug123

  De NZO brengt niets anders dan ellende,heb op een vergadering van de melkfabriek eens gezegd stap eruit. Want ze hoeven er niet bij. Was in principe onmogelijk zij de voorzitter. En dat geloof ik ook best. Maar toch waren vele veehouders het met mij eens.En dat had ik eerlijk gezegd niet eens verwacht!

 • koestal

  Het zijn allemaal dure jongens en meisjes,die op kosten van de melkveehouders teren.

 • afm

  dan kan de NZO weer nieuwe regels gaan ver zinnen en de boeren weer veder op kosten jagen

 • hollandagri

  De boeren moeten meer de regie krijgen over onderzoeken ipv clubjes die zich zelf aan het werk houden

 • koestal

  zakkenvullers over de rug van de boeren

 • koestal

  Joost van der Hoogte stelt ook andere organisaties in staat om een bijdrage te leveren,wat een royaal gebaar,daar zitten ze op te wachten en maar betalen !

 • koestal

  Verduurzaming betekent hier alleen maar meebetalen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.