HSK400906_18

Fosfaatrechten en prijs fosfaatrechten

Lees in het dossier alles over de veelbesproken onderwerpen fosfaat, fosfaatreductie, derogatie en fosfaatrechten.

Terug naar dossier
Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Kamervragen over lange duur bezwaren fosfaatrechten

VVD en CDA zijn kritisch over de tijd die RVO.nl gebruikt voor de afhandeling van bezwaarschriften over fosfaatrechten.

Helma Lodders (VVD) en Jaco Geurts (CDA) vragen landbouwminister Carola Schouten om opheldering.

Knelgevallenregeling

De politici willen van Schouten weten waarom de afhandeling van de bezwaren zo lang duurt. Nog altijd zijn er bijna 2.700 veehouders in onzekerheid over het aantal fosfaatrechten dat zij toegewezen krijgen. De veehouders hebben bezwaarschriften ingediend of doen beroep op de knelgevallenregeling, maar ze weten nog altijd niet of het beroep gegrond wordt verklaard of dat ze in aanmerking komen voor de knelgevallenregeling. Uit cijfers die het ministerie begin deze maand openbaar maakte, blijkt dat een vijfde van de bezwaarschriften nog niet is afgehandeld en dat ruim 70% van de beroepen nog niet zijn afgehandeld.

Herbeoordeling aantal fosfaatrechten

Via schriftelijke vragen willen VVD en CDA weten waarom de herbeoordeling van het aantal fosfaatrechten als gevolg van gerechtelijke uitspraken niet gelijk worden behandeld met de lopende bezwaarschriften van bedrijven. Ook willen ze weten welke procesafspraken er zijn gemaakt met ondernemers die bezwaren of beroepen hebben ingediend en wanneer de betrokken ondernemers duidelijkheid krijgen.

Laatste reacties

 • a.t.herwijnen

  Diep triest. In oktober pas duidelijkheid!!! Het jaar is bijna weer om. Vraag me af hoe ze gaan controleren? Dan moeten ze toch dezelfde dag bepalen hoeveel rechten je nodig hebt. Of krijg je dan ook pas na vier en een half jaar te horen dat je een misdrijf hebt gepleegd. Kan ik met terugwerkende kracht inkomstenderving claimen omdat ze in eerste instantie te weinig rechten toegekend hebben. Mocht niet meer vee houden dan er op de eerste beschikking is toegekend.

 • van der berg

  ze horen een claim te betalen aan de getroffenen die minimaal 4 x boven de gederfde inkomsten liggen. laat ze maar betalen aan de gedupeerden,het is een schande van de complete tweede kamer onderhand,wie van de staat regelt dit?? ik denk niemand,zo nu en dan stellen ze even een vraag en dat was het dan. ze zouden zich de ogen uit hun hoofd moeten schamen

 • Gradje 1966

  Iedereen moet maar aan het werk gaan niet zeiken maar werken
  Alle mensen die meer krijgen moeten andere voor inleveren en iedereen wil wel gratis rechten

 • farmerbn

  Doe hetzelfde als bij de asielzoekers. Duurt de procedure te lang (langer dan een half jaar) dan krijgen de wachtende boeren een generaal pardon en krijgen ze hun fosfaatrechten.

Of registreer je om te kunnen reageren.