Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

NMV bezorgd over toon in stikstofdiscussie

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) is bezorgd over de toon van het debat over het stikstofbeleid. NMV vindt dat ten onrechte steeds de nadruk wordt gelegd op de agrarische sector.

NMV zet de afname van het aantal koeien sinds 1980 af tegen de toename van de bevolking en het aantal auto’s, vliegbewegingen en varkens in diezelfde periode. Het aantal vliegbewegingen verviervoudigde bijna, terwijl het aantal melkkoeien met ongeveer een derde verminderde. Het aantal varkens nam met een kwart toe, net als het aantal mensen. Het aantal personenauto’s verdubbelde. De landbouw moet niet (als enige) verantwoordelijk worden gehouden voor de stikstofemissie, vindt NMV.

NMV stelt dat het stikstofbeleid moet worden gebaseerd op metingen en niet op aannames en berekeningen.

Laatste reacties

  • deB.


    Gaat toch helemaal fout op deze manier....het is een grote wassen neus, heel dat landbouw gebash!! Kijk eerst maar naar andere sectoren, DIE hebben de handen vol, en hebben landbouwgrond nodig voor compensatie(dat gebeurt nu al)

  • hollandagri

    NMV vermeldt dat uit Brabants onderzoek in 2018 bleek dat maar liefst 38% van de industrie niet over de vereiste NB vergunning beschikte en dat bij mega transportbedrijven geen rekening is gehouden met transportbewegingen.

  • boerderij12

    nmv hoor je tenminste lto zit te slapen

Of registreer je om te kunnen reageren.